Özgür Özel, Grup Başkanlığı görevinden istifa edecek mi? İddialara net bir şekilde yanıt verdi

CHP’de Genel Başkanlık adaylığı için Anadolu turuna çıkacağı ve görevinden istifa edeceği iddiaları ile gündeme gelen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu. Hakkında çıkan bu tür haberlerin kasıtlı olarak çıkarıldığını öne sürdü. İstifa iddialarını yalanlayan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile de arasında bir çatışma bir sorun olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, tv100 Editörü Betül Araz'ın aralarında olduğu bir grup gazetecinin Meclis’te sorularını yanıtladı.

Özgür Özel, genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin konuştu. Devam eden ilçe kongrelerini işaret eden Özgür Özel, bu süreç tamamlanmadan genel başkan adaylarının çıkmasının doğru olmayacağını söyledi.

"VAZGEÇMİŞLİĞİM YOK"

Özgür Özel, "İlçe seçimleri bitmeden genel başkan adayının çıkması doğru değil. Örgütlerden gelecek talebe göre karar vereceğim bir süreç olacak. Ben dikkatli şekilde süreci takip ediyorum. İnisiyatif almak, sorumluluk almak konusunda vazgeçmişliğim yok” dedi.

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında bir gerilimin olmadığının da altını çizdi.

NE MYK'YLA NE GENEL BAŞKANLA ÇATIŞIYOR DEĞİLİZ"

"Ben grup başkanıyım ve CHP tarihinin genel başkan olmayan ilk grup başkanıyım” ifadelerini kullanan Özgür Özel, “Bir gerilim alanı, bir çatışma alanı yok aramızda. Hem Merkez Yönetim Kurulu'yla hem genel başkanla grup arasındaki uyumu sağlıyoruz. Bir çatışma, bir sürtüşme, bir gerilim alanı yok aramızda. Bu görevden dolayı ne MYK'yla ne Genel Başkan'la çatışıyor değiliz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, ayrıca kurultay süreci kapsamında Anadolu turuna çıkacağı iddialarını da değerlendirdi. Özel, “Karar verirsem Anadolu turu atarım” ifadelerini kullandı.

"HABERLERİ BİRİLERİ MAKSATLI ÇIKARIYOR"

Hakkında yer alan genel başkanlık adaylığıyla ilgili çıkan haberlerin maksatlı yapıldığını belirten Özgür Özel, "Ben senelerdir Anadolu turu atıyorum, bundan sonraki süreçte genel başkanlıkla ilgili karar verirsem Anadolu turu atarım. Bu kararı vermezsem yerel seçimlere gidildiği için Anadolu’ya giderim tabii. ‘İstifa ediyor Anadolu turuna başlıyor’ haberlerini birileri maksatlı çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Çağrılarının baş aktörlerinden biri olan Özel, bu çağrılara dönük de mesajlar verdi.

"DAHA KAPSAMLI BAKMAK LAZIM"

Özel, sözlerinin devamında, "Değişim konusunda kararlı olmak lazım ama vefalı da olmak lazım. Bunu bir kişi veya kişilere indirgememek lazım. Sadece genel başkanı sadece MYK'yı tartışarak sadece bazı görev değişikliklerini ortaya koyarak yapmamak lazım. Ayrıca bu meseleyi sadece tüzüğe indirgememek lazım" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, genel başkanlık kurultayıyla ilgili ise “Kurultay’ın yerel seçimlerden sonrasına bırakılması olumlu sonuçlar doğurmayacak” dedi.

Özel, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Seçmenin içinde bulunduğu ve bize bildirdiği ruh hali dikkate alındığında kurultayın ertelenmesinin parti açısından sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bazıları bunun ciddi olmadığını bazıları örgütte böyle bir ruh hali olmadığını söylüyor. Kurultay yerel seçimlerden önce yapılmalı"