Özgür Özel ilk genel seçimi işaret etti: "Kaybedersem görevi bırakırım"

CHP Genel Başkanlığını kazanan Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda yapılacak olan ilk genel seçimi işaret etti. Özel, "ilk genel seçimi kaybedersem görevi bırakırım" dedi.

Özgür Özel ilk genel seçimi işaret etti: "Kaybedersem görevi bırakırım"

CHP'de seçim sonrası çıkan kriz, genel başkanı değiştirdi. Değişim sürecinin başındaki isim Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

Seçmende merakla beklenen soruları cevaplayan Özel, Duvar'dan Ceren Bayar'a konuştu. Özel'e, selefi Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık eleştirildiği başarısızlıklara rağmen genel başkanlığı bırakmaması konusu da soruldu.

"İLK GENEL SEÇİMİ KAYBEDERSEM GÖREVİ BIRAKIRIM"

CHP Genel Başkanı Özel, ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirememeyi başarısızlık olarak gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

Yapılacak ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirmeyi başarı, değiştirememeyi başarısızlık olarak görürüm. Örneğin parti birinci parti oldu ama iktidarı değiştiremedim, kendimi başarılı saymam, olağanüstü kongreye giderim.

Delegeye sorarım, “başarılı mıyım, başarısız mıyım” diye. Yani başarılı görünen ama iktidar değiştirmeyen bir sonuç var ise kararı delegeye bırakırım. “Başarılıydık aslında” falan demem, hemen olağanüstü kongreyi toplarım. Eğer kötü bir sonuç aldıysam ve kaybedersem de derhal bırakırım.

Özel, İyi Parti ve HEDEP ile ittifak kurulup kurulamayacağı konusuna da değindi.