Özgür Özel’den Abdüllatif Şener’e tepki: İçim acıyarak, kanım donarak izledim! CHP'lilere bir özür borcumuz var!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener'in CHP'den istifa etmesi ve seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamasına tepki göstererek "İçim acıyarak, kanım donarak izledim. hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var." dedi. Adaylık sorusuna Şener "Sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakârlık düşerse bir dakika düşünmem” yanıtını verdi.

Özgür Özel’den Abdüllatif Şener’e tepki: İçim acıyarak, kanım donarak izledim! CHP'lilere bir özür borcumuz var!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinden istifa ettiğini ve cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini duyuran eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in açıklamalarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özel "İçim acıyarak, kanım donarak izledim. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var. Abdüllatif Şener takındığı tutumdan sonra seçildikten sonra partiye kaydolmuş, ikinci turdan önce istifa etmiş orada da suçüstü yakalandı ki genel başkana ikinci turda da oy vermemiş birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara, kalbi kurumuş. Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği yerde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Böyle bir anlayışa ne denir? Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Hani seçim sonucundan ders alacağız ya, bu seçim sonucundan Abdüllatif Şener’in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış. Burada sadece şunu söylüyoruz, Abdüllatif Şener’e listemize koyup da oy verdirttiğimiz ve onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP’lilerden özür dilemek dışında söylenecek söz yok. Yoksa kendisi cevaba değecek bir tutum içinde değil” diye yanıt verdi." şeklinde yanıt verdi. 

 "SORUMLULUK DÜŞERSE ADAYLIKTAN KAÇMAM, FEDAKÂRLIK DÜŞERSE BİR DAKİKA DÜŞÜNMEM"
CHP Genel Başkanlığına aday olup olmadığına ilişkin soruya Özel, “CHP için en doğru kararı vermek durumundayız. Kişisel kararlarımızın bir önemi yok. Bana sordular Genel Başkan adayı mısınız? Genel Başkan adayı da olurum sorumluluk da alırım, fedakârlık da yaparım dedim. Bu kararı bütün değerlendirme süreçlerini konuşmam gereken kim varsa konuşacağım dedim. Sayın Genel Başkanımız ile konuştum, sayın Ekrem İmamoğlu ile konuştum, önceki Genel Başkanımızla, Genel Sekreterlerimizle, partimizin büyükleriyle, gençleriyle, bizden umudu olan tüm toplumsal kesimlerle temas halindeyiz. Gerektiği yerde sorumluluk almaktan ve gerekiyorsa fedakârlık yapmaktan kesinlikle kaçınmayacağım ama bu konuda tüm ismi geçenler ve hatta olası olup şu an ismi geçmeyenlerle ilgili olarak da herkes kendisi için değil partisi ve ülkesi için en doğru değerlenmeyi yapma sürecindedir. Bugün için bir adaylık ilanım yoktur. Ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakârlık düşerse bir dakika düşünmem” yanıtını verdi.