Özgür Özel’den o başkana ‘Kılıçdaroğlu’ telefonu…

Önceki gün bu köşede yer alan ‘’CHP’li Başkan’a ‘Kılıçdaroğlu’ telefonu’’ başlıklı yazı hem siyasetin hem de sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hatırlayacağınız üzere, CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş, belediye başkan adayı ataması hâlâ yapılmayan Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ı aramış ve CHP İlçe Başkanlığı binasında asılı bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının kaldırılmasını istemişti.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘’anlam verilemeyen’’ bu tutum partililerin tepkisine neden olmuş, yüzlerce kişi bu davranışı kınayan mesajlar yazmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL ARADI

Tepkilerin yükselmesi üzerine yaşanan gelişmeye kayıtsız kalamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yazımızın henüz mürekkebi bile kurumadan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ı aradı.

Gökhan Orhan’dan yazıda yer alan konuyu ayrıntılı bir şekilde dinleyen Özel, “Arkadaşımız yanlış yapmış. Sayın Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının duvarda asılı olmasına engel bir durum yoktur. Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı benim odamda da genel merkezde de var. Arkadaşımızı uyaracağız’’ dedi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Orhan’ı arayan sadece Özel değildi.

CHP’nin Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve partinin iki numaralı koltuğunda oturan Ensar Aytekin de Orhan’ı aradı.

ANLAMLI AMA…

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun herkesin genel başkanı olduğunu belirten ve PM Üyesi Ecevit Keleş’in tutumunun yanlış olduğunu belirten Aytekin, “Arkadaşımızla konuşacağız. Bu durumu düzelteceğiz’’ ifadesini kullandı.

tv100’deki köşemde yer alan bu yazı sonrası hem Özgür Özel hem de Ensar Aytekin’in duruma müdahale etmesini anlamlı buluyorum.

Ancak buna rağmen Ecevit Keleş’e ‘’O fotoğrafı indir’’ deme cesaretini veren iklimin genel merkezdeki ‘’atmosferden’’ kaynaklandığının da altını çizmek istiyorum.

Zira bu tutum beni hiç şaşırtmıyor…

Hatırlayacağınız üzere bir süre önce de milletvekillerinin TBMM’deki odalarından  Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları toplanmak istenmiş, milletvekilleri buna itiraz edince “Size Özgür Özel’in fotoğraflarını getireceğiz. Çerçeve olmadığı için çerçeveleri topluyoruz’’ gerekçesi öne sürülmüştü…

Belli ki Ecevit Keleş’e cesaret veren de bu tutumdu…

Umarım aynı saçmalıklar bir daha tekrarlanmaz ve parti yöneticileri bir daha böyle anlamsız işlerle vakit kaybetmez… 

Özgür Özel’den o başkana ‘Kılıçdaroğlu’ telefonu… - Resim : 1