Özgür Özel'den tv100'e özel demeç: Türkiye ittifakını kurup buna çağıracağız! "Hatay için doğruyu yapmaya çalışıyorum"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçim mitinglerine İzmir'den başladı. Özel, kendi genel başkanlığında ilk kez seçimlere girecek olan CHP'nin seçim kampanyasında Türkiye ittifakı vurgusunun öne çıkarılacağını söylerken, tv100 editörü Betül Araz'a verdiği demeçte yerel seçimlerde 350-400 belediye hedeflerinin olduklarını kaydetti. Özel ayrıca tartışmalara konu olan Hatay'da Lütfü Savaş'ın adaylığıyla ilgili de konuştu. CHP Genel Başkanı, "Hatay için doğruyu yapmaya çalışıyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim kampanyasına İzmir'den başladı. 2 gün boyunca İzmir'de mitingler yaparak seçmenlerle buluştu. Özel İzmir programında tv100 editörü Betül Araz'a özel bir demeç verdi.

Özel, açıklamalarında sıklıkla Türkiye ittifakı vurgusu yaptı. Seçim kampanyasında seçmene 2 temel mesajlarının olacağını söyleyen Özel, yerel seçimler için kaç belediye hedeflediklerini de paylaştı.

 CHP YEREL SEÇİMLER İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel umudu örgütleyeceklerini söyledi ve pozitif bir kampanya olacağını anlattı. Yüzlerin güldüğü, insanlara umut vaat edilen bir kampanya olacağını söyledi.

 Özgür Özel'in tv100 editörü Betül Araz'a açıklamaları şu şekilde:

"Birinci mesajımız yaptığımız işleri doğru anlatmak. Yüzleri güldüren, halkın derdiyle dertlenen bir belediyecilik anlayışımız var. Bu da memnuniyet anketlerine yansıdı. Korkuyu örgütlemeyeceğiz.

İkinci mesajımız ise Türkiye ittifakını kurmak. Bunu bolca duyacaksınız.

"PARTİLER İTTİFAK İSTEMİYOR AMA SEÇMENİN FİKRİ DEĞİŞMEDİ"

Karar vericilerin kararları değişti. İttifakı onlar yapmak istemiyorlar ama seçmen değişmedi ve partilerin yöneticileri değil seçmen belediye başkanlarını belirliyor. Geçen sefer millet ittifakındaki bütün seçmen duruyor hatta bir de buna yeni oy kullanacak olan genç seçmenler eklendiğinde eskisinden daha güçlüyüz."

"CHP'yi kriminalize etmek için DEM aşağı DEM yukarı söylendi. Söylendiği gibi DEM ile bir ittifakımız yok. DEM adaya bakıyor, burada bir kent ittifakı kurulabilir. Şehir ittifakı vardır, derse oy veriyorlar yoksa oy vermiyorlar. Bu konuda da bir protokol yapılmış değil. Biz Kürt seçmene karşı son derece adil, onlara değer veren, kimseyi partisine ve düşüncesine göre ayırmayan bir anlayışla onların da kalbini kazandığımızı düşünüyorum.

YEREL SEÇİMLERDE KAÇ BELEDİYE HEDEFLENİYOR?

Geçen seçimde HDP sadece AK Parti'ye kaybettirmek için aday çıkarmamıştı, İYİ Parti ile tam mutabakat vardı ve o şartlarda 244 belediye aldık. Şu anda öyle bir şey olsa 500'ü zorlayacağımız bir ortam var. Eğer seçmen bizim kuramadığımız ortamı sandıkta kurarsa 350-400 rakamları uzak değil.

HATAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ DEĞİŞECEK Mİ?

Hatay için doğruyu yapmaya çalışıyorum. 5. anketimizi yaptık ve bununla ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız. Hatay'la ilgili itirazları duyuyoruz ve buna göre son kararı vereceğiz. Hatay'ın kendi gerçekliği var. Biz Hatay'a başkandan daha güçlü bir alternatif öneremiyorsak bunu yapmamamız lazım. Yani sadece sosyal medyadaki etkiyle değil Hatay'ı dinleyerek karar alacağız."