Cesedi bile bulunamadı!

Savcı, karısıyla boşanmak üzere olan adamın tazminat ve nafakadan kurtulmak istediği için korkunç bir cinayet planı hazırladığını ileri sürdü. İddialara göre karısını boğarak öldürdükten sonra nehre attı.

Cesedi bile bulunamadı!

Amerika Missouri'de Joseph Elledge, Çinli karısı 28 yaşındaki Mengqi Ji'yi boşanma tazminatından ve nafakadan kurtulmak için boğarak öldürdükten sonra cesedini Lamine Nehri'ne attı. Genç kadının cesedi dahi bulunmadı.

2017 yılında tanıştıktan hemen sonra evlenen Joseph Elledge ile Mengqi Ji çifti kısa süre içerisinde evlendi. İlk dönemler oldukça mutlu olan çiftin arası çocuklarının doğumundan sonra bozulmaya başladı.

ABC17 News'e göre; boşanma aşamasına gelen çift arasında mal paylaşımı ve nafaka konusunda büyük tartışmalar yaşanmaya başladı. Genç kadın öte yandan kızlarıyla birlikte tekrar Çin'e dönebileceğini söyledi.

Joseph Elledge, kızlarından ayrılmak istemediğini belirterek, velayetinin kendisine verilmesini istedi ancak karısı Ji, bu isteği kabul etmedi. Ji, kocasından yüklü bir tazminat isteyerek, nafaka konusunda da yüksek bir rakam talebinde bulundu.

Masaj sırasında boğarak öldürdü

Boşanmanın kendisine çok pahalıya patlayacağını düşünen adam, karısa barışmak istediğini söyledi ve evde kendisine masaj yapmayı teklif etti. Karısı uzandığı sırada masaja başlayan adam bir süre sonra kadının üzerine çıktı ve hareketleri kısıtlı haldeyken boğarak öldürdü.

Genç kadının cesedinden kurtulmak için suyu tercih eden cani koca, Lamine Nehri'ne kadının cesedini atarak evine geri döndü. Büyük bir alanı balçık olan nehrin yüzeyine çıkmayan ceset nedeniyle Elledge'ye yöneltilen suçlamalar yetersiz kaldı.

Çiftin konuşmalarını ve mesajlaşmalarını inceleyen dedektifler, adamın karısını öldürdüğü yönünde ifade verdi ancak ellerinde bir kanıt olmadığını söyledi. Cep telefonunun GPS verilerinden adamın nehir kıyısına gittiği de tespit edilirken, buna rağmen cesedi bulma çabaları sonuçsuz kaldı.

Avukatlar tahliye istedi

Daha önce çıkarıldığı mahkemede tutuklu yarfılanma kararı verilen Elledge, avukatları tarafından sert bir şekilde savunuldu. Genç kadının Çin'e kaçmış olabileceğini öne süren avukatlar, yeterli delil olmadığı için müvekkillerinin serbest bırakılmasını istedi.

Elledge daha önce de aile içi saldırı ve çocuk istismarı iddiaları nedeniyle suçlanmıştı.