İlaç veren hastane personeli tecavüz edip öldürdü

Pakistan'da diş ağrısı için gittiği hastanede ilaç verilerek tecavüz edilen Asman Junejo isimli kadın ilacın dozu yüksek olduğu için hayatını kaybetti.

İlaç veren hastane personeli tecavüz edip öldürdü

Asmat Junejo isimli kadın şiddetli diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti. Hastanede görevli sağlık personeli kendisine bir ilaç verdi. İlacı içtikten bir süre sonra bilincini kaybeden tecavüz eden 4 sağlık personeli zavallı kadın uyanmayınca paniğe kapıldı. İlaca karşı reaksiyon gösteren genç kadının öldüğünü fark eden personel, yaptıklarını örtbas edebilmek için ailesine antibiyotiğe verdiği reaksiyondan dolayı öldüğünü söyledi. Ancak genç kadının annesi kızının kıyafetlerinden ve durumundan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede genç kadına önce tecavüz edildiğine dair bulgulara rastlandı. Biri doktor olan 4 şüpheliden 3'ü gözaltına alınıp tutuklanırken kaçan bir zanlının ise yakalanmasına çalışılıyor.

Ailesine telefonla haber verdiler

Junejo'nun durumunun kötüleşmesinin ardından kayıtlarından ailesinin telefonuna ulaştı. Aileye kızlarının verilen ilaç nedeniyle durumunun ağırlaştığı bildirildi. Haberi alan annesi hastaneye koştu ancak artık çok geçti. Personel önce kızlarının başka bir hastaneye nakil olduğunu söyledi. Ancak aile hastane içinde dolaşırken kızlarının arkalardaki bir odada cansız bedenini buldu.

Pakistan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu'ndan Anis Haroon, gerçekte ne olduğunu keşfetmenin ve sorumluları cezalandırmanın hükümetin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Haroon, hükümetten komisyon kurulmasını talep etti.