Pakistan'da felaket üzerine felaket

Çok sert bir kış geçiren Pakistan'da çığ ve kar can almaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Pakistan Keşmir eyaletinde son 24 saatte meydana gelen çığlarda ilk bilgilere göre en az 57 kişi hayatını kaybetti. Kış nedeniyle son bir haftada 41 kişi hayatını kaybetmişti.

Pakistan'da felaket üzerine felaket

Pakistan'da devam şiddetli kar yağışları, çatı çökmelerine ve sellere neden oluyor. Çatı çökmesi ve sel sularına kapılma nedeniyle son bir haftada 41 kişinin hayatını kaybettiği ülkeden bir acı haber daha geldi. Son 24 saatte meydana gelen çığ olaylarında 57 kişinin öldüğü açıklandı.

Pakistan'da yaşanan afet durumunda şu ana kadar tespit edilebilen ölü sayısı en az 98 olarak açıklandı. Yetkililer bu sayının artmasından endişe ediyor.

Asker kurtarma çalışmalarına katıldı

Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde de kar nedeniyle birçok yerleşim yeriyle bağlantı kurulamıyor.

Kapanan yollarda mahsur kalan 500 kişi askerler tarafından kurtarılırken bazı bölgelerde kurtarma çalışmalarına helikopterler de katıldı.

Ülkenin en önemli turizm noktalarından olan Gilgit-Baltistan eyaleti de son 50 yılın en yoğun kar yağışına sahne oldu. Eyalette dağlık bölgelere yapılacak yolculuklar için çığ ve heyelan tehlikesinin bulunduğu belirtildi.