Parasızlıktan 2 gündür yemek yiyemeyen 11 yaşındaki çocuk okulda bayıldı!

Parasızlıktan 2 gündür hiçbir şey yiyemeyen 11 yaşındaki öğrenci aç halde okula gidince bayıldı. Yaşanan olay adeta ülke gündemine oturdu. Olayın ardından okul yetkililerine konuşan çocuğun annesi, cumadan itibaren paraları bittiği için tüm hafta sonu boyunca hiçbir şey yemediklerini ve çocuğun da okula aç bir şekilde gittiğini söyledi.

Parasızlıktan 2 gündür yemek yiyemeyen 11 yaşındaki çocuk okulda bayıldı!

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaşayan 11 yaşındaki bir çocuğun okulda aniden bayılması üzerine okul yetkilileri harekete geçti. Kısa zamanda çocuğun açlıktan bayıldığı anlaşıldı. Çocuğun annesi okula çağırıldığında ise  okul yetkilileri gerçeği öğrendi. Küçük çocuk ve annesinin cuma günü paraları bittiği için tüm hafta sonunu hiçbir şey yemeden geçirdikleri ve çocuğun da okula aç bir şekilde geldiği için dayanamayıp bayıldığı ortaya çıktı. 

Boş beslenme çantasıyla okula gitmiş

NRC gazetesinde çıkan haberde, Rotterdam kentindeki De Catamaran İlkokulunda okuyan 11 yaşındaki öğrencinin parasızlıktan tüm hafta sonunu aç geçirdiği belirtildi. Haberde, pazartesi günü okula boş bir beslenme çantasıyla gelen çocuğun yetersiz beslenmeden dolayı bayıldığı ifade edildi. Olayın yaşanmasından sonra çocuğun annesinin okulun ebeveyn danışmanına, cuma günü paralarının bittiğini ve tüm hafta sonu hiçbir şey yemediklerini söylediği aktarıldı.

NRC gazetesinde çıkan haberde, Rotterdam kentindeki De Catamaran İlkokulunda eğitim alan 11 yaşındaki öğrencinin paraları kalmadığı için koskoca bir hafta sonunu aç bir şekilde geçirdiği açıklandı. Pazartesi günü okula geldiğinde, beslenmenin çantasının boş olduğu anlaşılan çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bayıldığı ortaya çıktı. Yaşanan olay üzerine okulun danışmanıyla görüşen anne, cuma günü paralarının bittiğini ve tüm hafta sonu hiçbir şey yemediklerini anlattı. 

Parasızlıktan 2 gündür yemek yiyemeyen 11 yaşındaki çocuk okulda bayıldı! - Resim : 1

Giderek geçim sıkıntısı yaşayan vatandaş sayısı artıyor

Ülkede artan enerji fiyatları ve yüksek enflasyondan dolayı giderek daha fazla kişinin ekonomik zorluklar yaşadığı ifade edilen haberde, öğretmenlerin okullarda, yoksulluğun getirdiği sonuçları öğrencilerde sıkça görmeye başladıkları belirtildi.

Avrupa'da enflasyonun yükselmesi ve enerji fiyatlarının artması ile ülkede de giderek daha fazla vatandaşın geçim sıkıntısı yaşadığı ifade edilen haberde, öğretmenlerin okullarda, yoksulluk sınırında olan ailelerin çocuklarına kahvaltı paketi dağıtmaya başladığı bilgisi paylaşıldı.