Tekerlekli sandalyede yaşlı kadın kılığında geldi, Mona Lisa tablosuna pasta ile saldırdı!

Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa eseri, tekerlekli sandalyede oturan yaşlı kadın kılığındaki bir adam tarafından saldırıya uğradı. Tabloya pasta fırlatan kişi iddiaya göre; tabloya pasta fırlatarak iklim değişikliğine dikkat çekti.

Dünyanın en ünlü tablolarından biri olan Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Mona Lisa tablosuna pasta saldırısı gerçekleştirildi. Müzeye perukla ve tekerlekli sandalye üzerinde yaşlı kadın kılığında giren bir kişi, cam çerçevenin içinde korunan Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı.

Tablonun o hali sosyal medyada gündem oldu. Olaya şahit olanların bildirdiğine göre La Gioconda adıyla da bilinen saldırgan aniden tekerlekli sandalyeden kalktı ve tabloya pasta fırlattı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi salondan çıkarırken müzedeki diğer ziyaretçiler tablonun fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ'NE DİKKAT ÇEKMEK İSTEMİŞ

İddiaya göre saldırganın tabloya saldırmasının nedeni iklim değişikliğine dikkat çekmek olduğu belirtildi. Söz konusu kişinin salondan çıkarılırken, "Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya'yı düşünün" diye bağırdığı bildirildi.

Tekerlekli sandalyede yaşlı kadın kılığında geldi, Mona Lisa tablosuna pasta ile saldırdı! - Resim : 2

Leonardo da Vinci'nin 1503 ve 1519 yılları arasında ürettiği Mona Lisa, cam bariyer sayesinde herhangi bir zarar görmedi. Bahsi geçen kişinin salondan çıkarılması ve tablonun hızla temizlenmesi sayesinde olay daha fazla büyümedi.