Parlamentoda buz devri! Almanya'da enerji krizi meclise de yansıdı!

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş Avrupa'nın enerji krizi yaşamasına yol açtı. Avrupa genelinde enerji krizi nedeniyle katı tasarruf önlemleri alınırken, Alman Federal Meclisi'nde vekiller palto ve atkılarla meclise katıldı. Almanya Parlamentosu Bundestag’da kaloriferlere 18 derece sınırı getirilmesi, birçok milletvekilini “soğuktan hastalanmanın eşiğine” getirdi, Rus basını da atkı ve paltolarla oturumlara katılan vekillerle dalga geçti.

Parlamentoda buz devri! Almanya'da enerji krizi meclise de yansıdı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi Avrupa'da enerji krizine sebep oldu. Rusya'nın birçok Avrupa ülkesine yaptırımlar kapsamında, Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltmaya çalışıyorlar. Almanya Federal Parlamentosu Bundestag'da kaloriferlere 18 derece sınırı getirildi, birçok kamu tesisinde ısıtma cihazları kısıldı, meydanlarda aydınlatmalar azaltıldı, sokak ışıkları kapandı. Geçtiğimiz yalarda Hükümet temsilcilerinin halka “Çorap ve hırka giyin, hızlı duş alın” uyarıları ülkede tartışma yaratmıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde kışın zor geçeceğine dair endişeler arttı. Yükselen enerji fiyatlarına karşı alınan tasarruf önlemleri, Alman meclisine de yansıdı.

Parlamentoda buz devri

Bazı milletvekillerinin parlamento oturumlarına palto ve atkılarla katıldığına dikkat çekildi. Geçen haftaki bütçe görüşmesine bazı milletvekillerinin kat kat giyinerek geldiği görüldü.

Der Spiegel'in “Parlamentoda buz devri” başlığıyla duyurduğu habere göre, bazı milletvekilleri ofislerinin buz gibi olduğunu ve hastalık riski yaşadıklarını belirtti.

Parlamentoda buz devri! Almanya'da enerji krizi meclise de yansıdı! - Resim : 1

Parlamento işleyişi aksıyor

Yeşiller Partisi'nden milletvekili Renate Kuenast, “Ofiste ceketle oturuyorum ve sürekli hareket ediyorum ama yine de dondum.” dedi. Kuenast, birçok milletvekilinin hastalanması nedeniyle parlamento işleyişinin aksayabileceği uyarısında bulundu.

Parlamentoda buz devri! Almanya'da enerji krizi meclise de yansıdı! - Resim : 2

Rus basını dalga geçti

Ülkede havaların soğumasıyla beraber geçen haftadan bu yana kalorifer sınırlamasının Almanları zorlamaya başladığı belirtilirken Der Spiegel, kış boyunca havaların daha da soğumasıyla ülkenin çok zor bir döneme gireceğini yazdı.

Bu arada Rus basını da Alman Parlamentosu’ndaki “soğuk hava kriziyle” dalga geçti.