Gecikmenin faturası vatandaşa kesildi! CİMER'e şikayet yağdı

Pasaport defter ve harçlarını geçen sene ödeyen ancak randevuları 2023 yılına kalan vatandaşlardan yeniden değerleme oranında fark ödemesi talep edildi. Gecikmenin faturasının kendilerine kesildiğini ifade eden vatandaşlardan CİMER'e şikayet yağdı.

Gecikmenin faturası vatandaşa kesildi! CİMER'e şikayet yağdı

Yeni yılda devreye giren yeniden değerleme oranlarının ardından 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatıranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Gecikmenin faturasının kendilerine kesildiğini kaydeden vatandaşlardan CİMER’e şikâyet yağdı.

Aralık 2022’de 225 lira defter bedeli ve 10 yıllık bordo pasaport için 1478,30 liralık harç bedeli ile toplamda 6.813,20 liralık ödeme yaptı. Aralık ayına randevu bulamayanlar için de bu tutar Ocak 2023’te bankoya gittiğinde bu rakam, 501 lira defter bedeli ve 10 yıllık bordo pasaport için 3.295,50 liradan toplam 15.186 liraya çıktı. 

İtiraz edebilirsiniz!

Harçların yatırıldığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve pasaportların alındığı İçişleri Bakanlığı’na internet üzerinden bir itiraz dilekçesi yazarak şikayette bulunmak mümkün. Dilekçede geçen sene müracatta bulunulduğundaki tutar ve randevularının gecikmesi nedeniyle oluşan farka da yer verilmesi önerisinde bulunuldu.