Patlama uyarısıyla acil durum ilan edildi! İnsanlar tahliye ediliyor

İzlanda'da Reykjanes yarımadasında bulunan Fagradalsfjall yanardağında patlama meydana geleceği uyarısıyla acil durum ilan edildi. Adada yaşayanlar tahliye ediliyor.

Patlama uyarısıyla acil durum ilan edildi! İnsanlar tahliye ediliyor

İzlanda Meteoroloji Ofisi, Reykjanes yarımadasında bulunan Fagradalsfjall yanardağında birkaç gün içinde patlama meydana gelebileceği ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurdu.

İzlanda Meteoroloji Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Elde edilen veriler, magma tünelinin boyutunun önemli olduğunu ve magmanın yüzeye yaklaştığını göstermektedir. Koridor kuzeyde Kalfellsheidi'den başlayıp Grindavik'in batısına ve güneybatı yönünde denize doğru uzanmaktadır. Magma tüneli yaklaşık 15 kilometre uzunluğundadır ve magma en sığ olduğu yerde yaklaşık 800 metre derinliktedir. Veriler yaklaşık 12 saatlik uydu verilerine dayandığına dikkat edilmelidir, bu nedenle magmanın yüzeye 800 metreden daha yakın hareket ettiği varsayılmalıdır. Ayrıca magmanın okyanus tabanında ortaya çıkma ihtimali de yüksektir” denildi. 

"TÜM OLASILIKLARA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"

İzlanda Cumhurbaşkanı Johannesson, Reykjanes yarımadasında acil durum ilan edildiğini ve risk altında bulunan Grindavik kasabasında yaşayanların tahliye edildiğini belirtti.

Johanesson, yaptığı açıklamada, “Sismik hareketlilik nedeniyle Reykjanes yarımadasında acil durum ilan edilmiştir. Grindavik kasabası başarılı bir şekilde tahliye edilmiştir. İzlanda'da doğanın güçlerini biliyoruz. En iyisini umuyoruz ancak tüm olasılıklara karşı hazırlıklıyız” dedi.