Pazardan aldığı balık hayatını karattı: Ölümcül bakteri kaptı, dört uzvu kesildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yaşamını sürdüren Laura Barajas'ın hayatını yediği balık kararttı. Kadına, çiğ deniz suyu ve deniz ürünlerinde bolca bulunan ve tüketildiği zaman ölümcül sonuçlara sebep olabilen bir bakteri olan Vibrio Vulnificus teşhisi konuldu. Balığı yemesinin ardından ölümcül bakteriye yakalanan kadının ise dört uzvu kesildi.

Pazardan aldığı balık hayatını karattı: Ölümcül bakteri kaptı, dört uzvu kesildi

Amerikalı kadın Laura Barajas San Jose kentindeki bir pazardan balık satın aldıktan sonra hiçbir şeyden habersiz evine gelerek onu pişirdi. Birkaç gün içinde Barajas aniden hastalanmaya başladı. Hastaneye kaldırılan kadın Vibrio Vulnificus teşhisi konuldu ve acilen yoğun bakıma alındı. Aylarca hastanede tedavi gören kadının 2 bacağı ve 2 kolu kesildi.

Pazardan aldığı balık hayatını karattı: Ölümcül bakteri kaptı, dört uzvu kesildi - Resim : 1

BALIĞI YEDİKTEN SONRA FENALAŞTI

Mirror'un haberine göre; Barajas'ın yakın arkadaşı olan Anna Messina, genç kadının pazardan aldığı tilapia cinsi balığı yedikten sadece birkaç gün sonra fenalaştığını dile getirdi. Messina, "6 yaşında bir oğlu olan Barajas'ın, San Jose'deki yerel bir pazardan satın aldığı balığı yedikten günler sonra fenalaştı. Neredeyse hayatını kaybediyordu. Bir solunum cihazına bağlıydı. Parmakları siyahtı, ayakları siyahtı, alt dudağı siyahtı. Tam bir sepsisi vardı ve böbrekleri yetmezlik gösteriyordu." dedi.