İngiltere'de pedofili hastası adama 30 ay hapis cezası verildi

İngiltere'nin ST Helens kentinde pedofili hastası adam hapisten çıktıktan sonra rehabilitasyon merkezinde binlerce çocuk istismarı görüntüsünü indirerek suç işlemeye devam etti. Hakkında açılan davalardan sonra 30 ay hapis cezasına ve ömür boyu cinsel zarardan kaçınmasına karar verildi.

İngiltere'de pedofili hastası adama 30 ay hapis cezası verildi

27 yaşındaki pedofili hastası Matthew Prescott çocuk istismarı görüntülerinin yer aldığı 4 binden fazla video ve fotoğrafla yakalandı. Ancak rehabilitasyon programına katılması koşuluyla serbest bırakılan pedofili hastası adam, gittiği yerde de çocuk istismarı görüntüleri indirdi.

Olayın ortaya çıkmasından sonra mahkemede verdiği ifadede veren Matthew Prescott tecavüz görüntülerini ‘Alex’in çaldığını söyledi. (Alex olarak bahsettiği kişi yaşadığı kişilik bozukluğu nedeniyle yarattığı hayali bir karakter.)

Duruşmaya katılan pedofili hastası adamın Psikiyatristi Dr Lucy Bacon, Prescott'a duygusal olarak dengesiz kişilik bozukluğu teşhisi koyduğunu belirtti. Prescott’un avukatı Michael Hagerty müvekkili hakkında şunları söyledi:

Prescott’un çocukken ailesiyle özellikle babasıyla önemli sorunları vardı. Şu anda araları iyi bir durumda ama annesiyle olan sorunlarını hala çözemedi.

Çocukken ailesi ile arasındaki sorunların kişilik bozukluğunu neden olduğunu belirten psikiyatristi ise "Bay Prescott, yaptıkları suçlar için hoşgörü istemiyor kişilik bozukluğu teşhisi var ve serbest bırakıldığı takdirde tedavi olacak" dedi.

Prescott, çocukların uygunsuz görüntülerine sahip olmaktan suçlu bulundu.

Serbest bırakılınca tekrar yaptı

Üç yıl boyunca topluma karışmamasına ve beş yıl cinsel zarardan kaçınmasına karar verildi.

Ancak Precott’un evinde denetlemeler yapıldı ve 2 bin adet çocuk fotoğrafı ve videosu bulundu.

Bilgisayarında çocuk tecavüzünü gösteren ve yeni doğmuş bir bebeğin görüntüsünü içeren 240, 5-7 yaşındaki erkek çocukların 259 ve 3-5 yaşındaki erkek çocukların bin 330 görüntüsünün yer aldığı dosya ele geçirildi.

Polis, ele geçirdiği telefonda yaptığı incelemede, Prescott'un görüntüleri paylaşmak için kullandığı bir sosyal medya uygulamasını buldu. 

Yasaklara uymadı

Ele geçirilen veriler Prescott'un, topluma karışmaması ve cinsel zarardan kaçınma kararına uymadığını ve karardan bir süre sonra yasadışı görüntülere terkar eriştiğini gösterdi.

Bu suçlarla ilgili soruşturma açıldı Cotham Caddesi'ndeki evine tekrar baskın düzenledi. Prescott'un çevrimiçi olarak diğer pedofillerle etkileşime girdiği tespit edilerek dizüstü bilgisayarına el koyuldu.

30 ay hapsine karar verildi

Olaydan sonra mahkemeye çıkan Precott’a yargıç Unsworth şu ifadeleri kullandı:

Sen üretken bir pedofilisin ve önceki emirlere rağmen, en derin ve en karanlık fantezilerine hız kesmeden devam ettin.

İki kez görülen davada işlediği suçları kabul eden Prescott’a,  30 ay hapis cezasına ve ömür boyu cinsel zarardan kaçınmasına karar verildi.