MSB duyurdu.: 60 kilometrekarelik alan...

Son dakika haberine göre Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatı ile 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Ayrıca 13 Eylül’de başlatılan operasyon ile Pençe-3 bölgesine ilave olarak 60 kilometrekarelik bir alanın temizlenmesi planlandı.

MSB duyurdu.:  60 kilometrekarelik alan...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatı ile bölücü terör örgütü PKK’ya ait silah mevzii, sığınak ve barınaklar vuruldu, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada ise "13 Eylül’de başlatılan operasyon ile Pençe-3 bölgesine ilave olarak 60 kilometrekarelik bir alanın temizlenmesi planlanmıştır. Son 4 ay içinde 111’i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde 417 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kış tertiplenmesinin önlenmesi için Pençe-3 Operasyonu'nda yeni bir safhaya geçildi. Yeni komando birliklerimiz sahaya indirildi.' ifadeleri kullanıldı.