Pentagon yazılım şefi istifa etti, "Çin kazandı" dedi

Amerikan Hava Kuvvetleri'nin yazılım sistemlerinden sorumlu şefi istifa etti. Üst düzey yetkili, ABD'nin Çin'e karşı yapay zeka savaşını kaybettiğini öne sürdü. Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlemesini protesto etmek için bu kararı aldığını söyledi.

Pentagon yazılım şefi istifa etti, "Çin kazandı" dedi

"ABD Çin'e karşı yapay zeka savaşını kaybetti." Amerikan Savunma Bakanlığı'nın bilgisayar yazılım sistemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Nicolas Chaillan geçen hafta istifa etti.

Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlemesini protesto etmek için bu kararı aldığını söyledi.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Chaillan, ABD'nin, Çin kaynaklı siber ve diğer tehditlere yanıt vermekteki başarısızlığının çocuklarının geleceğini tehlikeye attığını savundu.

 37 yaşındaki Chaillan, 3 yıl boyunca Pentagon çapında siber güvenlik alanında önlemlerin artırılmasından sorumluydu ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nde onun görevi için özel bir makam oluşturulmuştu. Chaillan'a göre Çin, yapay zeka ve siber kapasite gibi alanlarda çok başarılı. Bu nedenle küresel düzeyde hakimiyet kurma yolunda ilerliyor. Yeni teknolojilerin ABD'nin geleceği için büyük bütçeli beşinci nesil F-35 savaş uçaklarından çok daha kritik önemde olduğunu vurgulayan Chaillan, sözlerini şöyle sürdürüyor: