Altın buradan alınır mı? Teknik uzman yanıtladı

Dövizdeki sert çıkışla beraber altın fiyatları pik yaptı. Günden güne rekor kıran gram altının fiyatı 603 TL'yi gördü. Piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu, altında alım fırsatı döneminin kaçtığını söyledi.

Altın buradan alınır mı? Teknik uzman yanıtladı

Döviz ve altın piyasaları olağan dışı dönemlerden geçiyor. Altın haftanın açılış gününde tarihi rekorunu yeniden kırdı. 10 TL'yi aşan dolarla birlikte gram altın 600 lira barajını aştı. Gram altın şu sıralar 603 lira seviyelerinde hareket ediyor. Çeyrek altının ise alış fiyatı 978 lira satış fiyatı 983 lira. Altını olan yatırımcı memnun iken almayı düşünenler ne yapacakları konusunda kararsız.. Peki hergün rekoruna şahit olduğumuz altın trenine buradan binilir mi? Altın teknik uzmanı Tunç Şatıoğlu, sosyal medya hesabından altın alayım mı? sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Yatırımcı altın almak için geç kalındığı uyarısında bulunan Şatıroğlu, altını olanlara ise tutmalarını tavsiye etti.

Şatıroğlu'ndna “Gram altın alınır mı” sorusuna yanıt

Tunç Şatıroğlu “Gram altın alınır mı” sorusu özelinde 24 Eylül’deki, “Gram altın hareketli ortalamayı güzel bir yükselişle geçmiştir. Bu şekilde günü kapatacak olursa AL konumuna geçmiş olacaktır. Yeni bir yükseliş trendinin başladığını söyleyebiliriz.” içerikli sosyal medya mesajını alıntılayarak şu ifadeleri paylaştı:

“Şimdi burada AL konumuna geçtiğimizi anlatmışım. Orada almadınız şimdi burada mı alacaksınız? Burada mı "gram altın alayım mı" diye soruyorsunuz? Gram altın kanalın üst sınırına adeta yapıştı. Hedefim 660 da olsa bu noktada alın demem. Almayan fırsatı kaçırdı. Elinde olan tutsun beklesin derim.”

Altın buradan alınır mı? Teknik uzman yanıtladı - Resim : 2

Güncel altın fiyatları

Ons

Alış: 1.861,31 dolar

Satış: 1.861,50 dolar

Gram

Alış: 603,30 lira

Satış: 603,50 lira

Çeyrek

Alış: 975,57 lira

Satış: 980,42 lira

Cumhuriyet

Alış: 3.967,00 lira

Satış: 4.000,00 lira