Plaja gelen kadın, kumların üzerinde onu görünce şaşkına döndü. Tanımlanamayan dikenli tuhaf canlıyı hemen kayda aldı

Plajda yürüyen kadın, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Sığ suda gördüğü tuhaf yaratığı tanımlamayan kadın, hemen fotoğrafını çekip sosyal medyadaki kullanıcılara sordu. Bazı kullanıcılar, ilginç yaratığı tuvalet fırçasına benzetti.

Plaja gelen kadın, kumların üzerinde onu görünce şaşkına döndü. Tanımlanamayan dikenli tuhaf canlıyı hemen kayda aldı

Perşembe günü Cairns'in kuzeyindeki Newell Plajı'nda görülen harika manzara bir kadını olduğu yerde durdurdu. Şaşkınlıkla havuç şeklindeki nesneyi tanımlama konusunda yardım istemek için sosyal medyayı kullandı. Bir fotoğrafta, üstten çıkıntı yapan elektrikli testereye benzeyen dokunaçlara sahip uzun turuncu bir sap görülüyor. "Bu da ne?" yaban hayatına adanmış Facebook grubundan bir kişi yanıt verdi. Bir başkası "Evet, kesinlikle sulardan uzak duruyorum" diye ekledi, üçüncüsü ise şaka yaparak "Bir an bunun gerçekten tuvalet fırçası olduğunu düşündüm" dedi.

Plaja gelen kadın, kumların üzerinde onu görünce şaşkına döndü. Tanımlanamayan dikenli tuhaf canlıyı hemen kayda aldı - Resim : 1

DENİZ OMURGASIZLARINDAN BİRİ

Meraklılardan biri yaratığın yerfıstığı kurdu (ağızlı, tünel kazan bir deniz solucanı) olduğunu öne sürerken Queensland Müzesi'nden Merrick Ekins, Yahoo News Avustralya'ya yaratığın aslında bir deniz ağılı olduğunu söyledi. Sessile Deniz Omurgasızları Koleksiyon Müdürü, "Bu bir deniz ağılı ya da çökeltiden çıkmış bir deniz ağılıydı. Büyük ihtimalle bir Pteroeides türü. Deniz kalemleri, anemonlar ve mercanlarla aynı sınıftaki hayvanlara ait bir deniz omurgasızıdır. Deniz ağılının sapı tortunun içinde gömülü kalırken, tüy benzeri polip dizisi yiyecek toplamak ve su pompalamak için yukarıda sıralar halinde düzenlenmiştir." dedi.

Plaja gelen kadın, kumların üzerinde onu görünce şaşkına döndü. Tanımlanamayan dikenli tuhaf canlıyı hemen kayda aldı - Resim : 2

46 SANTİMETREYE KADAR BÜYÜYEBİLİR

Bay Ekins, sürüklenen planktonlarla beslenen ve 46 cm uzunluğa kadar büyüyebilen deniz kalemlerini toplamanın zararlı olmadığını ancak dikenli olduğunu ekledi. Kaliforniya'daki Monterey Körfezi Akvaryumu'na göre bunlar aynı zamanda sekiz dokunaçlıdır, yani her bir polinin sekiz dokunaçları vardır ve uyarıldığında parlak yeşil renkte parlayabilirler.