Plajda sörf tahtası çalındı... Suya doğru ileri baktıklarında sörf tahtasını çalanı gören görevliler gözlerini ovuşturup yeniden baktı

Sörf yapmak için plaja gelen ekip, sörf tahtasını suya bıraktıktan bir süre sonra tahtasını kaçıran bir hırsızla karşılaştı. Son dönemde bölgenin sörf tahtası hırsızı haline gelen su samuru sörfçülerin baş belası oldu. Görevliler, onu yakalayıp bölgeden uzaklaştıracaklarını ancak su samurunun kaçma konusunda da oldukça yetenekli olduğunu söyledi.

California Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı, Otter 841 olarak bilinen 5 yaşındaki dişi su samurunun, hafta sonu boyunca en az üç kez Santa Cruz'da dalgalarda sörf yapmak için sörf tahtaları çaldığının gözlemlendiğini söyledi. Yetkililer, nesli tükenmekte olan bir tür olan Kaliforniya su samurunun Monterey Bay Akvaryumu'nda esaret altında doğduğunu, ancak bakıcıların hayvanın insanlara alışmasını önlemek için önlemler aldığını söyledi.

Plajda sörf tahtası çalındı... Suya doğru ileri baktıklarında sörf tahtasını çalanı gören görevliler gözlerini ovuşturup yeniden baktı - Resim : 1

KAÇMAKTA OLDUKÇA YETENEKLİ

Su samuru, sütten kesildikten sonra vahşi doğaya bırakıldı ancak 2021'de hayvanın kano ve sörf tahtaları dahil deniz taşıtlarına tırmandığı gözlemlendi.Yetkililer, davranışın zamanla arttığını ve su samurunun daha agresif hale geldiğini söyledi. CDFW yetkilileri, Otter 841'in kalıcı bir yuva bulunana kadar Monterey Bay Akvaryumu'na iade edileceğini söyledi, ancak önce onu yakalamaları gerekiyor. Monterey Bay Akvaryumu su samuru programı yöneticisi Jessica Fujii, The New York Times'a "Bizden kaçmakta oldukça yetenekli," dedi.