Polis ve bekçiye “fevri güç” soruşturması: Açığa alındılar

İzmir’de, 'dur' ihtarına uymayıp, motosikletle kaçan ve takiple yakalanan şüpheli ile polis memuru H.G. ve bekçi S.D. arasında arbede çıktı. İzmir Valiliği gözaltı sırasında polis ile bekçinin fevri olarak güç kullandığını, bu nedenle açığa alındıklarını duyurdu.

Polis ve bekçiye “fevri güç” soruşturması: Açığa alındılar

İzmir Çiğli’de dün saat 23.00 sıralarında, polis ekipleri, asayiş denetim noktasında plakası olmayan ve üzerinde 2 kişinin bulunduğu bir motosikleti şüphe üzerine durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler, motosikletle kaçmaya başladı. Bu sırada 2 şüpheli, yanlarındaki poşeti yola attı.Polis ve bekçiye “fevri güç” soruşturması: Açığa alındılar - Resim : 1

ARBEDE ÇIKTI

Takip sonucu yakalanan sürücü S.E ile arkadaşı U.K.'nin attıkları poşette uyuşturucu hap çıktı. Gözaltına alınmak istenen U.K. ile polis memuru H.G. ve bekçi S.D. arasında arbede yaşandı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, 2 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. S.E.'nin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaktan kaydı olduğu belirlendi.

Polis ve bekçiye “fevri güç” soruşturması: Açığa alındılar - Resim : 2


AÇIĞA ALINDILAR

Şüphelilerin polisteki işlemleri sürerken, İzmir Valiliği gözaltı sırasında polis ile bekçinin fevri olarak güç kullandığını, bu nedenle açığa alındıklarını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olayla ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde uygulama noktasından kaçan şüphelilerden U.K.'nin gözaltına alınışı sırasında, görevli polis memuru H.G. ile çarşı ve mahalle bekçisi S.D.'nin fevri olarak güç kullandıkları görülmüş, konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmış, her iki görevli de açığa alınmıştır" denildi.