Polonya'ya düşen füze ile ilgili Rusya'dan yeni açıklama ! "Ukrayna'nın S-300 füzelerine ait"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya'ya düşen füzeyle ilgili ülkesine yapılan suçlamaları reddetti. Konaşenkov, yayınlanan fotoğrafların Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait S-300 hava savunma sisteminin güdümlü füzesinin parçaları olduğunu söyledi.

Polonya'ya düşen füze ile ilgili Rusya'dan yeni açıklama ! "Ukrayna'nın S-300 füzelerine ait"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya'ya düşen füzeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkesine yapılan suçlamaları "provokasyon" olarak değerlendiren Konaşenkov, "Dün akşam yayınlanan fotoğrafların Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait S-300 hava savunma sisteminin güdümlü füzesinin parçaları olduğunu kesin olarak tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Przewodow köyüne Rus füzelerinin isabet ettiğine dair bazı Ukraynalı kaynakların ve yabancı yetkililerin açıklamalarını 'durumu tırmandırma amacı taşıyan kasıtlı provokasyon' olarak niteleyen Konaşenkov, "Yüksek hassasiyetli atışlar, sadece Ukrayna topraklarında bulunan ve Ukrayna-Polonya sınırına en az 35 km mesafede mesafede olan hedeflere gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Rus savunma uzmanlarının Przewodow köyündeki füze enkazlarına ait dün akşam yayınlanan fotoğrafların Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait S-300 hava savunma sisteminin güdümlü füzesinin parçaları olduğunu kesin olarak tespit ettiğini söyledi.

'Ukrayna'nın enerji tesislerine yoğun bombardıman düzenlendi'

Dün Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek hassasiyetli, hava ve deniz bazlı silahlarla Ukrayna'nın askeri idare sistemine ve onunla bağlantılı enerji tesislerine yoğun bombardıman düzenlediğini kaydeden Konaşenkov, bombardımanın amacına ulaştığının altını çizdi. (Sputnik)