Posof-Ardahan kara yolu kapandı! Okullar 1 gün tatil edildi

Ardahan'ın Posof ilçesinde, gece saatlerinde başlayıp, sabah etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Posof-Ardahan kara yolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda aracın yolda mahsur kaldığı bölgede, Ardahan Valiliği, okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı ilçede Karayolları ile İlçe Özel İdare ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalara devam ediyor.

Posof-Ardahan kara yolu kapandı! Okullar 1 gün tatil edildi

Ardahan'ın Posof ilçesinde kar yağışı nedeniyle 49 köy ile Posof-Ardahan kara yolu, ulaşıma kapandı. Çok sayıda araç yolda kalırken; Ardahan Valiliği, okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Posof ilçesinde gece saatlerinde başlayıp, sabah etkisini artıran kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Posof-Ardahan kara yolu ile 49 köy yolu ulaşıma kapandı; çok sayıda araç yolda kaldı. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı ilçede Karayolları ile İlçe Özel İdare ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Posof-Ardahan kara yolu kapandı! Okullar 1 gün tatil edildi - Resim : 1

Öte yandan Ardahan Valiliği, il genelinde okulların tatil edildiğini açıkladı. Engelli personelin de izinli olduğunun belirtildiği açıklamada, "Ardahan ilimiz genelinde 1 (bir) gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu personeline bir gün idari izin verilmiştir" denildi.

Ardahan ve ilçelerinde en düşük sıcaklıklar ise şöyle gerçekleşti: 

Merkez eksi 7.0, Damal eksi 7.4, Göle eksi 10.6, Hanak eksi 6.7, Posof eksi 3.8, Çıldır eksi 8.8.