Prof. Dr. Ahat Andican'dan dikkat çeken değerlendirme: Ukrayna bunu yaparsa Rusya, NATO'ya girişine engel olmaz!

tv100'ün yeni programı Kübra Par ile Farklı Açılar'da Prof. Dr. Ahat Andican, Ukrayna'nın NATO üyelik süreciyle ilgili "Ukrayna ‘Kırım'ın Donbas bölgesi Rusya'ya ait olduğunu kabul ederse ve ayrı bir coğrafya haline dönüşmeyi kabul ederse' Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya girmesine engel olmaz." değerlendirmesini yaptı.

tv100'ün yeni programı Farklı Açılar, Kübra Par'ın sunumuyla başladı.Farklı Açılar'ın konukları İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Naim Babüroğlu, gazeteci Gürkan Hacır, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Naci Cinisli, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican oldu. Programda Ukrayna'nın NATO üyeliği süreci masaya yatırıldı. 

"UKRAYNA HAKLARINDAN VAZGEÇERSE RUSYA, NATO'YA GİRMESİNE ENGEL OLMAZ"
Andican "Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesi şuan gerçekleşmese bile önümüzdeki yıllarda Ukrayna ‘Kırım'ın Donbas bölgesi Rusya'ya ait olduğunu kabul ederse ve ayrı bir coğrafya haline dönüşmeyi kabul ederse, Kırım'ın Donbas üzerindeki haklarımdan vazgeçiyorum' derse Rusya onunla anlaşacaktır. Ukrayna kendisine göre böyle bir coğrafyada Ukrayna olarak varlığını devam ettirmeyi kabul ederse, ben inanıyorum ki Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya girmesine engel olmaz." değerlendirmesini yaptı.