Esra Erol ilk kez konuştu: "Varsın rahatları kaçıralım"

Esra Erol'un programına çatı katı ihaneti damgasını vurdu. Programa canlı yayında dahil olmak istemeyen 18 yaşındaki Elif Yıldıram'a tepki gösteren Esra Erol o görüntüler hakkında konuştu.

Esra Erol ilk kez konuştu: "Varsın rahatları kaçıralım"

ATV'nin en çok izlenen programlarından olan "Esra Erol'da" yaşananlar Türkiye gündemine oturdu.

Yıldırım Ailesi kaybolduğunu sandıkları kızını aramak için Esra Erol'a başvurdukları programda kızlarının 40 yaşındaki bir adamın çatı katında olduğunu öğrendi. Adamın eşi ise çatı katındaki ihaneti canlı yayında öğrendi.

Esra Erol canlı yayında yüzünün gözükmesini ve açıklama yapmak istemeyen Elif Yıldırım'a, "Lütfen aynı isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak için de göster. Yanlışların arkasında durmak için bu tepkileri vermeyin. Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" ifadelerini kullandı.

 

Esra Erol'a destek veren de oldu tepki gösteren de

Program sırasında Esra Erol'un söylemlerini bir genç kadının yaşadığı travma üzerine kurulmuş olmasına yönelik birçok isim tepki gösterirken, Esra Erol'un söylemlerini doğru bulanlar da oldu. Türkiye'nin gündemine oturan sahne için Bergüzar Korel, destek açıklamasında bulunurken, Doğa Rutkay, "Kadın kadına kardeş olup sahip çıkmaya çalışırken bu olacak iş midir, kınıyorum!" dedi.

"Tepki farklı noktalara gitti"

Görüntülere ve kamuoyundaki eleştirilere karşı Esra Erol açıklamalarda bulundu.

Esra Erol şunları söyledi: "Kendisine evli adamlarla birlikte olmanın hayatını mahvedeceğini söylemek için göstermiş olduğum bir tepki var. Bu tepki sosyal medyada çok farklı noktalara götürüldü. Oysa benim tepkim, kız çocuklarına eğitim görmek yerine evli adamların ikinci eşi olmalarına duyduğum üzüntüden. Benim tek duygum bu.

Benim üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Neden aile içinde istismara uğrayan engelli çocukla ilgili sesinizi çıkarmadınız? Ben bunu üzüntü verici buluyorum. Toplumsa meselelerde gözünüzü kaparsanız her şey yolunda sanırsınız. Varsın rahatları kaçıralım. Belki sonuca bir faydası olur.

"Sitematik yayılmış bir görüntüyle..."

Bana istediğiniz söyleyin, ama inanın o söylenenlerin hepsi genç kızlarımızın hayatını kurtarsın. Bundan sonra kız çocuklarıyla ilgili daha fazla konuşacağım. Kız çocuklarımızı öyle bir eğitelim ki onları bu adamları gözlerinden tanısınlar. O şerefsizlere söyleyecek çok sözüm var ama her seferinde de söylüyorum. Benim nasıl kadınları savunucu olduğumu herkes bilir. Lütfen çok rica ediyorum sadece bir dakikayla ve sistematik bir şekilde yayılmış olan bir görüntüyle beni yargılamayın. Haksızlık etmeyin çok rica ediyorum" ifadelerini kullandı.