Putin savaşı uzatmak mı istiyor?

ABD istihbaratı, Putin'in Ukrayna'da uzun bir savaşa hazırlandığını ve doğudaki zaferin bile potansiyel olarak çatışmayı sona erdirmeyeceği uyarısında bulundu. Peki, Putin'in amacı ne? Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan tv100 canlı yayınında son gelişmeleri yorumladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bölgede neden savaşı uzatmak istediği ve son gelişmeleri tv100 canlı yayınında değerlendiren Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan şunları söyledi:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde bu ay önemli. Senatonun Kongre ayağı başladı. Durum değerlendirmesi yapılır ve bu işin en büyük ayağı senatodur. Ukrayna'yı Rusya işgal etse de etmese de Amerika'nın işine geliyor. Bana göre ABD istediğini aldı. Rusya- ABD yaklaşmasını önledi.

Avrupa Birliği bir ordu kurmak istiyordu, AB ordusu kurma fikri engellendi. Avrupa Birliği'ni ABD'den silah almaya mecbur bıraktı. Rusya'nın askeri gücü zayıfladı. ABD tek kurşun atmadan bir taşla çok kuş avladı. Putin şu an içerde bütün yolsuzluklarla da mücadele ediyor.

Putin, Herson bölgesinden çıkmayacak. Orada baraj var. Oradan çıkarsa Kırım'ın suları yüzde 85 azalıyor. Putin, Ukrayna'da değil, hem kendi devlet bürokrasisinde uzun bir savaşa hazırlanması bu yüzden. Donbas'ın ötesine geçerek Moldovya'ya geçerek niyetinde olduğunu belirtmek isterim.