Putin resmen duyurdu: "4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız"

Rus lider Putin Ukrayna'daki 4 bölge için ilhaki tüm dünyaya duyurdu. Rus lider, "4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız" dedi.

Putin resmen duyurdu: "4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız"

Rus ordusunun Ukrayna'da işgal altında tuttuğu Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk'taki düzmece referandumların ardından, Rus lider Vladimir Putin 'ilhak'ı resmen açıkladı. Moskova'nın kalbindeki Kızıl Meydan'da kurulan sahne için bugün televizyonlar canlı yayına geçti. 

 4 bölgenin ilhakı duyuruldu

Herson ve Zaporijya'nın bağımsızlığını gece yarısı tanıyan Putin, Moskova'daki törende dört bölgenin Rusya'ya bağlanması için imza atacaklarını söyledi. İşgal altında yaşayanların 'kendi seçimlerini' yaptıklarını savunan Putin, milyonlarca insanın referandumlarla kararını verdiğini vurguladı.

Putin resmen duyurdu: "4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız" - Resim : 1

"Artık onlar bizim vatandaşımız"

Putin, "Kiev'dekiler de duysun, artık onlar bizim vatandaşımız" dedi, Kiev yönetimini acil ateşkese çağırdıklarını belirtti. Geçen hafta nükleer silah kullanabilecekleri imasında bulunan Rus lider, bugünkü konuşmasında "Dört bölgedeki insanların güvenliği için her imkanı kullanacağız" cümlesini kurdu.

Rusya'nın dört yeni bölgesinin olduğunu kaydeden Putin, "Batı Rusya'yı zayıf düşürmek için yollar aramayı sürdürüyor. Batı Ukrayna'da hibrit savaşa önderlik ediyor. Gelişmiş kültürümüz Batı için bir tehdit. Batı'nın Rusya'ya ihtiyacı yok ama bizim var. Batı'dan gelen çok sayıda tehdit kırıldı. Ukrayna ve Batı, Rusya'nın bütünlüğünü bozamayacak. Batı'nın demokrasi hakkında konuşmaya hakkı yok" ifadesini kullandı.

Putin resmen duyurdu: "4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız" - Resim : 2