Putin'den Biden'a NATO göndermesi: Tamamen saçmalık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘Rusya bir NATO ülkesine saldıracak’ açıklamasına karşılık verdiği cevap gecikmedi. Putin, Biden'ın açıklamasına 'saçmalık' dedi.

Putin'den Biden'a NATO göndermesi: Tamamen saçmalık

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili aralık ayı başında yaptığı açıklamada, Putin’in Ukrayna’ya karşı zafer kazanması halinde durmayacağını ve bir NATO ülkesine saldıracağını öne sürmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Biden'a yanıtı gecikmedi. Putin, ABD Başkanı'nın bu sözlerine tepki göstererek, Rusya devlet televizyonunda yaptığı konşmada, Rusya’nın NATO askeri ittifakıyla savaşmak gibi bir niyeti olmadığını belirtti.

Putin, Joe Biden’ın açıklamasını ‘saçmalık’ olarak değerlendirdi ve “Başkan Biden’ın bunu anladığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın NATO ülkeleriyle savaşmak için hiçbir nedeni, hiçbir çıkarı olmadığını altını çizen Putin, Biden’ın Rusya’ya yönelik kendi “yanlış politikasını” haklı çıkarmaya çalışıyor gibi göründüğünü de sözlerine ekledi.