Putin'in generaline suikast girişimi! Telefonu açtığı anda patladı

Rus General Yuri Afanasevskii, Ukrayna Gizli Servisi tarafından gönderildiği öne sürülen bomba düzenekli telefonun patlaması sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan Afanasevskii tedavi altına alındı.

Putin'in generaline suikast girişimi! Telefonu açtığı anda patladı

Ukrayna savaşında çatışmalar devam ederken gözler Kiev'in topraklarını geri almak için başlattığı 'karşı saldırı'ya çevrildi. Ukrayna'nın peş peşe gerçekleştirdiği saldırılar nedeni ile 'Savaş Rusya'nın kapısına geldi' yorumları yapılırken bugün başkent Moskova insansız hava araçlarının hedefi oldu.

3 AYRI İHA SALDIRISI DÜZENLENDİĞİ DUYURULDU

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'ya yakın Kaluga ile Tver bölgelerine ve Istra ilçesine bugün sabaha karşı 3 ayrı İHA saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Bir Rus generalin ise Luhansk'taki evinde meydana gelen patlamanın ardından oğlu ile birlikte ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

SUİKAST GİRİŞİMİNİN KURBANI OLDU

The Sun gazetesinde yer alan habere göre 64 yaşındaki Rus General Yuri Afanasevskii, Ukrayna Gizli Servisi'nin düzenlediği SUİKAST girişiminin kurbanı oldu. Gazetenin Rus kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Gizli Servisi (SBU) Rus generale içinde bomba düzeneği olan bir telefon gönderdi. Telefonun patlaması ile Afanasevskii, eşi ve oğlu yaralandı.

AĞIR YARALAR ALDIĞI BELİRTİLDİ

Hastaneye kaldırılan Rus general ve oğlunun patlama nedeni ile ağır yaralar aldığı belirtildi. Rus kaynaklar generale içinde bomba düzeneği bulunan telefonu veren ve ismi açıklanmayan bir kadının şu anda gözaltında tutulduğunu ve suçunu itiraf ettiğini belirtti.

YAPTIRIM UYGULANAN İSİMLER ARASINDAYDI

Müfettişlerin patlama sonrası çok sayıda kişiyi sorguladığı ve kanıtlara el koyduğu da gelen bilgiler arasında. 2014'ten bu yana Rus destekli ayrılıkçıların kısmen kontrolünde olan Luhansk, Moskova'nın geçen yıl ilhak ettiğini iddia ettiği dört bölgeden biri.

Bölgenin kritik isimlerden biri olan General Afanasevskii, İngiltere, AB, Kanada, İsviçre ve Japonya tarafından yaptırım uygulanan isimler arasındaydı.