Ramazan nedeniyle gramaj kontrolüne giden zabıtalar fırıncıda karşılaştığı olayla çok büyük şaşırdı

Samsun'un Kavak ilçesinde görev yapan zabıta ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle fırınlara gramaj denetimine çıktı. Zabıtalar tarafından yapılan denetimlerde ekmek gramajlarının fazla çıkması ekipleri şaşkına çevirdi. Ekipler örnek fırıncıları kutlayarak denetimi sonlandırdı.

Ramazan nedeniyle gramaj kontrolüne giden zabıtalar fırıncıda karşılaştığı olayla çok büyük şaşırdı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte pide tüketimi de arttı. Fırınlarda pide yetiştirmek adına yoğun bir mesai harcanırken, zabıta ekipleri de vatandaşların hakkını yedirmemek adına mesailerine tam gaz devam ediyor. 

GRAMAJ VE HİJYEN DENETİMİ YAPILDI

Ramazan ayı nedeniyle fırınlarda gramaj, hijyen ve ruhsat denetimi yapan Kavak Belediyesi Zabıta ekipleri, girdikleri fırınlarda üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarının çok üzerinde çıkması üzerine fırıncılara teşekkür etti.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren fırınlarda yapılan denetimlerde Ramazan pidelerinin olması gereken gramajlarından fazla olduğu tespit edildi. Yapılan kontrollerde tüm fırınlarda 10 TL'ye satılan 350 gram Ramazan pidesi 30 ila 80 gram, ekmekler ise 10 ile 30 gram fazla çıktı. Fırıncılar, girdi maliyetlerinin artmasına rağmen mübarek ayda üzerlerine düşen görevi yapmanın gayretinde olduklarını söylediler.

FIRINCILARA HAREKETLERİ NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Fırıncı esnafının gösterdiği hassasiyetin her türlü övgünün üzerinde olduğunu söyleyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Belediye olarak ilçemizde faaliyet gösteren fırınlarda düzenli olarak denetimler yapıyoruz. Yıllardır hiçbir fırınımızda bir olumsuzluğa rastlamadık. Bu hafta yaptığımız denetimlerde fırıncı esnafımızın gramaj hassasiyetleri, kul hakkına böylesine riayet edilmesi bizleri duygulandırdı. Tüm girdi malzemelerine zam gelmesine rağmen Kavaklı esnafımızın gösterdiği bu hassasiyet her türlü övgünün ve takdirin üzerindedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.