Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için övgü dolu sözler! “Bende özel bir şey var dedirtiyordu”

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Arda Güler’in Real Madrid’e transfer olması sonrası değerlendirmede bulundu. Pereira, “En önemli özelliği bence zekâsı ve karar alma yeteneği. Son paslar ile çalımlarda bu özelliğini kullanıyor. ‘Bende özel bir şey var’ dedirtiyordu ve bağırıyordu. Arda yaşındaki bir oyuncu için hayâl edemezsiniz gelecekte ne olacağını” dedi.

Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için övgü dolu sözler! “Bende özel bir şey var dedirtiyordu”

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler, 20 milyon euro +10 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında İspanyol devi Real Madrid’e transfer oldu. Yıldız futbolcunun transferi sonrası sarı lacivertlilerin Portekizli eski teknik direktörü Vitor Pereira değerlendirmelerde bulundu.

Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için övgü dolu sözler! “Bende özel bir şey var dedirtiyordu” - Resim : 1

"TEKNİK KAPASİTESİ, GOL BECERİSİ YÜKSEK"

Sabah’a konuşan Pereira, Arda Güler için şu ifadeleri kullandı:

“Kişiliği, öz güveni, topla kabiliyeti, son paslardaki doğru kararları ve rahatlığı ile öne çıkıyordu. İlk günden beri potansiyeli ile ilgili hiç şüphe duymadım.

Yaşına göre kuvvetli bir kişilikti. Sürekli oynamak, çalışmak istiyordu. Gelecekle ilgili ne yapmak istediğini iyi biliyordu. Bireysel gelişim için çabası vardı...

İlk maçını tam hatırlamıyorum (19 Ağustos 2021, Fenerbahçe-Helsinki, 24 dakika) ama sanırım Avrupa maçındaydı ve oyuna girdiğinde 16 yaşında birisi gibi değil daha olgun bir kişi gibi oynamıştı.

 Birden fazla pozisyonda görev alabilir. Teknik kapasitesi yüksek, gol becerisi yüksek, aynı zamanda defansif etkisi de vardı.

 En önemli özelliği bence zekâsı ve karar alma yeteneği. Son paslar ile çalımlarda bu özelliğini kullanıyor. ‘Bende özel bir şey var’ dedirtiyordu ve bağırıyordu.

Zayıf yanları ile ilgili çok bir şey söyleyemem. Ama çabuk biri değil; hız ve koşu mesafesinde yavaş değil ama onu öne çıkaran özelliği, tekniği. Bu netti…”

Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için övgü dolu sözler! “Bende özel bir şey var dedirtiyordu” - Resim : 2

" JAMES İLE DYBALA ARASINDA BİR YERDE"

Pereira, genç yıldızı Dybala ve James Rodriguez’e benzeterek, "Bence Roma'da oynayan Dybala'ya benziyor. James Rodriguez ile (şu anda boşta) Dybala arasında bir yerde. Topu aldıktan sonra hemen karar verip hızlıca doğru yere yönlendiriyor, bunu yaparken de tekniği ile etkisini gösteriyor. Kaliteli bir sol ayak. Arda yaşındaki bir oyuncu için hayâl edemezsiniz gelecekte ne olacağını” dedi.

Pereira, “Ona öneri yapmam bence gerekli değil çünkü iyi bir ailesi var. Kişilik olarak da iyi durumda. Olgun karakterde, fantastik ve güzel bir gelecek onu bekliyor artık” ifadelerini kullandı.