Refah Sınır Kapısı açıldı! Yardım tırları giriş yapıyor

İsrail'deki ABD büyükelçiliği, Refah sınır kapısının saat 10'da açılacağını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından sınır kapısı açıldı ve yardım konvoyları geçiş yapmaya başladı.

Refah Sınır Kapısı açıldı! Yardım tırları giriş yapıyor

İsrail'in saldırıları altında kalan Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın bugün açılması bekleniyor. ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden konuyla ilgili bir açıklama yayımlandı.

Yapılan açıklamada, "Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın 21 Ekim Cumartesi günü yerel saatle 10.00’da açılacağı bilgisini aldık. Sınır açılırsa yabancı vatandaşların Gazze’den çıkışı için ne kadar süre açık kalacağını bilmiyoruz. Sınırın açılması durumunda çok sayıda kişinin geçmeye çalışacağını tahmin ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ABD VATANDAŞLARINA UYARI

Mısır’a geçmeye çalışan ABD vatandaşlarının geçişin her iki tarafında da potansiyel olarak kaotik bir ortama karşı hazırlıklı olması gerektiği belirtildi. ABD vatandaşlarına e-posta adresi aracılığıyla ABD hükümetinin Mısır’daki yardımına ilişkin güncel bilgiler göndereceği aktarıldı.

Sınırdaki durumun dinamik, değişken ve güvensiz olduğu ifade edilen açıklamada, ABD vatandaşlarının sınıra doğru ilerlemeden veya sınırı geçmeye çalışmadan önce güvenlik durumunu değerlendirmeleri gerektiği kaydedildi.

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı açıldı. Birleşmiş Milletler'e ait yardım tırları geçiş yapıyor.

Hamas Medya Ofisi Başkanı, bugün giriş yapacak 20 yardım tırında ilaç, tıbbi malzeme ve sınırlı miktarda da gıda olacağını açıkladı.

Hamas'ın siyasi kanadı yöneticilerinden Mohammad Nazzal, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun saldırganlığını durdurması halinde esir tuttukları sivilleri serbest bırakacaklarını açıkladı.