Reina katliamcılarına hapis cezası yetmedi! Teröristlere 1,5 milyonluk dava açıldı!

Reina'da 2017 yılbaşı gecesi DEAŞ'lı terörist Masharipov ile teröriste yardım eden Mamaşaripov tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 39 kişi katledilmişti. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, terörist ve yardımcısı hakkında tazminat davası açtı.

Reina katliamcılarına hapis cezası yetmedi! Teröristlere 1,5 milyonluk dava açıldı!

2017 İstanbul gece kulübü saldırısı ya da Reina Katliamı olarak anılan olayda, 1 Ocak 2017 tarihinde yerel saatle 01:15'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Ortaköy semtinde bulunan Reina adlı gece kulübüne yeni yıl kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi ise yaralandı. Katliamı gerçekleştiren DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov ile yardım eden İlyas Mamaşaripov hakkında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü dava açtı.

Reina katliamcılarına hapis cezası yetmedi! Teröristlere 1,5 milyonluk dava açıldı! - Resim : 1

Vefat edenlerin yakınları tazminat davası açmıştı

Olayın ardından yargılanan teröristler 1452 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Teröristler, Masharipov ile teröriste yardım eden Mamaşaripov'dan katliamda hayatını kaybeden ve yaralanan 12 kişiye EGM tarafından ödenmiş olan yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık tazminat talep edildi. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesinde, "Saldırı sonucu yaşamını yitiren ve yaralananların yakınları tarafından idaremiz aleyhine tazminat davaları açılmıştır. EGM tarafından da bu tazminatlar ailelere ödenmiş, hazine zararı meydana gelmiştir. Zarara neden olan davalılardan tazminat talep etmekteyiz" denildi.

 Kaynak: Akşam