Resimleriyle sokakları adeta sanat galerisine çeviren sanatçının yeni eseri ortaya çıktı!

İngiltereli sokak sanatçısı Bansky, Londra'nın Finsbury Park semtinde bu sabah ortaya çıkan resim hakkında açıklama yaptı. Ünlü sanatçı, eserin kendisine ait olduğunu doğruladı.

Resimleriyle sokakları adeta sanat galerisine çeviren sanatçının yeni eseri ortaya çıktı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da, bir bina duvarında 'beliren' ağaç resminin Banksy'nin eseri olduğu ortaya çıktı. Sokak sanatçısı Bansky, sosyal medya paylaşımında Finsbury Park semtindeki resmin kendisine ait olduğunu doğruladı. Banksy'nin beyaz bir duvar üzerine yeşil boya ile yaptığı ağaç resminin, duvarın önünde duran ve yaprakları budanan ağacı 'tamamladığı' görüldü.

Eserin fotoğrafının sosyal medyada yayılmasıyla beraber birçok insan da Finsbury Park'a akın etti. Yerel sakinlerde Wanja Sellers, “Banksy'nin burayı seçmesinden çok gururlu ve memnunuz" dedi. Bansky'nin resminin aynı zamanda, 'Aziz Patrick Günü'ne de bir gönderme olduğu yorumu yapıldı.

İrlanda'nın milli günlerinden olan 'Aziz Patrick Günü', dünyanın birçok kentinde festivaller ile kutlanıyor ve etkinliklerde bu özel günün simge rengi olan yeşil kullanılıyor.

BANKSY KİMDİR?

Banksy, gerçek adı ve kimliği doğrulanmayan ve spekülasyon konusu olan, Banksy takma adlı İngiltere merkezli bir sokak sanatçısı, politik aktivist ve film yönetmenidir. Gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır.

1990'lardan beri aktif olan Banksy, hicivli sokak sanatı ve yıkıcı epigramları, kara mizahı farklı bir şablon tekniğinde yürütülen grafiti ile birleştirmektedir. Siyasi ve toplumsal yorumlarıyla ilgili eserleri dünyanın her yerinde sokaklarda, duvarlarda ve köprülerde yer aldı. Banksy'nin çalışmaları, sanatçılar ve müzisyenler arasındaki işbirliklerini içeren Bristol yeraltı sahnesinden doğdu. Banksy, bir grafiti sanatçısı ve Massive Attack müzik grubunun kurucu üyesi olan 3D'den ilham aldığını söylemektedir.