Resmen belli oldu! Evi arabası olanları ilgilendiren ödeme, 3 bin 800 lirayla birlikte...

Özel sağlık sigortası hizmetlerinin yıllık olarak ortalama prim tutarları açıklandı. Özel sağlık sigortalarının yıllık ortalama prim tutarları 3 bin 800 lira oldu. İşte zor durumlarda hayat kurtaran sigorta sektöre ilişkin son gelişmeler...

Resmen belli oldu! Evi arabası olanları ilgilendiren ödeme, 3 bin 800 lirayla birlikte...

Yaş, cinsiyet, tanısı konmuş hastalıklar gibi değişkenlere bağlı olarak belirlenen özel sağlık sigortaları hayat kurtarıcı olabiliyor. Kapsamına göre değişen sigortalar için vatandaşların bütçe ve ihtiyaçlarının en iyi şekilde analiz edilmesi gerekiyor. Genellikle 9 taksite kadar imkan bulunan sağlık sigortaları kendi alanlarında hem tamamlayıcı hem de özel olarak ikiye ayrılıyor.

Özel sağlık sigortası hizmetlerinin yıllık olarak ortalama prim tutarları 3 bin 800 lira oldu. Tamamlayıcı olarak yer alan sağlık sigortalarının yıllık olarak prim tutarları ise 980 lira olarak açıklanıyor.

Kalkan görevi görüyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bazen oluşması söz konusu olan 20 bin TL değerindeki maliyetler ortalama olarak 250 ila 300 TL arasında ufak miktarlar ile halledilebiliyor.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, Türkiye genelinde sigortalılık oranını yüzde 100'e çıkarma iddiaları bulunduğunu kaydederek, 1 Nisan – 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında geçerli olacak kampanya ile sigorta şirketlerine, acentelere kampanya döneminde ürettikleri poliçeler için teşvik primi verileceğini açıkladı.

‘Evleri DASK’la, Kazancını Katla’ kampanyası

2021 yılının DASK için bir seferberlik yılı olarak tanımlandığını vurgulayan Turgut şöyle devam etti:

“Bu yılın başı itibarıyla başlatılan seferberlik kapsamında sigortalılarımız için ‘DASK Yaptıran Kazanıyor’ kampanyasını başlatarak prim farkı almadan konutların deprem teminatını artırmıştık. Şimdi ise sigorta seferberliğine tüm sektörümüzü dahil etmek için sigorta şirketlerine ve dağıtım kanallarına yönelik bir kampanya başlatıyoruz. Amacımız sigortalılık oranlarının artmasını sağlarken, dağıtım kanallarımızın da daha fazla kazanması. Böylece hem ülkemiz hem sektörümüz kazanacak. ‘Evleri DASK’la, Kazancını Katla’ kampanyamızın poliçe üretimi yapan 31 sigorta şirketimize ve 16 bini aşkın acentemize hayırlı olmasını diliyoruz.”