Resul Tosun: O kapı hep zincirliymiş

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı binasına alınmayarak kapısına zincir çekildi iddiaları, tv100'de yayınlanan Kerem Kırçuval'ın sunduğu Sağlı Sollu programında masaya yatırıldı. Star Gazetesi yazarı Resul Tosun Bakan Özer ile görüştüğünü söyleyerek canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Kerem Kırçuval ile Sağlı Sollu programına bu hafta Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci - Yazar Metin Özkan, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin ve Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun konuk oldu.

Program’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmayışı ve kapıya zincir çekildi iddiaları da tartışıldı. Konuyla ilgili olarak Resul Tosun canlı yayında tv100'e özel açıklamalarda bulundu. 

Resul Tosun; “Programa çıkmadan önce Milli Eğim Bakanı ile görüştüm. Böyle bir şey yapmamışlar. O kapı giriş kapısı değil, o kapı sürekli zincirliymiş. Bakanın haberi bile yok” dedi.

Barış Yarkadaş’ın tweetini bakana gönderdiğini söyleren Tosun, “Milli Eğitim Bakanı daha sonra bana dönüş yaptı ve dedi ki “Bu kapı sürekli zincirli, kullanılan bir kapı değil” yanıtını aldım.

Yani gazeteciler oraya gitmişler zincirli bir kapıyı çekmişler ve Kılıçdaroğlu’na kapılar kapatıldı demişler. Ayıptır, ciddiyetle bağdaşmayan bir durumdur”  ifadelerini kullandı.