30 bin liraya bilet sattı, playback yaptı

Reynmen adıyla bilinen YouTuber Yusuf Aktaş, Çeşme'de ilk konserini verdi. Loca fiyatlarının 30 bin liradan başladığı konserde 8 şarkı söyleyen Reynmen, playback yapınca tepki çekti. Sosyal medyada Reynmen için 'Playbackmen' yakıştırması yapıldı.

30 bin liraya bilet sattı, playback yaptı

Son dönemde RAP ve YouTuber dünyasının müzik piyasasına girmesi beraberinde yenilikleri de getirdi. Daha önce hiçbir YouTuber, şarkıcı olmayı denememişti. İlk deneyenlerden biri olan Reynmen adıyla tanınan Yusuf Aktaş, bir anda adından söz etttirir hale geldi.

Reynmen, YouTuber olmasının avantajını kullanarak dijital ortamda en fazla izlenme rakamlarına ulaşan şarkıcılardan oldu. Kimileri izlenme ve beğenme sayılarının 'yalan' olduğunu iddia etse de, YouTube tarafından herhangi bir engelleme ile karşılaşmadı.

Reynmen için yapılan, "Ne kadar izlenirse izlensin konser veremez, albümünü kimse almaz" sözlerinin ardından genç şarkıcıdan ilk konser geldi. Çeşme'deki konser için ilgi büyük olunca da fiyatlar fırladı. Locaların 30 bin liraya satıldığı konser için her şey hazırdı ancak Reynmen tam olarak hazırlanamamıştı.

Genç şarkıcı ilk konserinde şarkılarını canlı performans ile seslendirmektense playback yapmayı tercih etti. Konsere gidenler 8 şarkılık performansta Reynmen'in playback'lerine eşlik etti. Çeşme-Aya Yorgi’deki Tren Beach’teki konserinde sahnede yaklaşık 45 dakika kalan ünlü YouTuber, 8 şarkı seslendirdi. Sahneye yakın locaların biletlerinin 30 bin, arkadaki locaların biletlerinin 15 bin liradan satıldığı konseri yaklaşık 900 kişi izledi.

“Ela” şarkısıyla başlayıp “Derdim Olsun” ile devam ettiği konserinde arabesk ve fantezi müzik eserleri de seslendiren, ancak canlı okumak yerine playback yapan Reynmen’in performansı beğenilmedi.

Reynmen sahnede “Kalbini kırdığım biri varsa özür dilerim. Ama artık beni bir salın, karışmayın” dedi.

Yusuf Aktaş (Reynmen) kimdir?

1995'te İstanbul Bağcılar'da doğan Yusuf Aktaş (Reynmen) erken bıraktığı liseyi açıköğretimle tamamladı. Aslen Sivaslı olan Reynmen'in annesinin adı Hasibe Yılmaz Aktaş'tır. Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans eğitimi almaktadır. Vine uygulamasıyla sosyal medyaya adım atmış, Scorp adlı uygulamada çektiği videolarla fenomen olmuştur. Sonrasında YouTube üzerinden videolar yayınlamaya başlamıştır.

Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile birlikte Sie Liegt in Meinen Armen şarkısına düet yapmıştır. Komedyen Cem Yılmaz ile Aktaş'ın annesi, dayı - hala çocuklarıdır. Annesinin kuzeni olan Cem Yılmaz ile de görüşmektedir.