Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata!

Kirpiklerimize rimel sürdüğümüzde daha canlı ve daha güzel göründüğümüzü düşünürüz. Neredeyse kadınların çoğu dışarı çıktığında rimel kullanmadan yapamaz. Fakat, özellikle acele bir şekilde makyaj yapanlar, rimel sürerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmiyor. Peki, Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz, nelere dikkat etmeliyiz? İşte, yapılan 5 hata...

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata!

Kirpiklerimiz ve gözümüz vücudumuzun son derece hassas bölgeleridir. Fakat makyaj yaparken kirpiklerimizi koparırcasına davranmaya çekinmiyoruz.  Güzellik uzmanı Nouveau Lashes, rimel sürerken kazanacağınız bazı alışkanlıklarla, sadece sağlığınıza değil güzelliğinize de zarar vermeden bu işi başarabileceğinizi söylüyor. İşte, Rimel sürerken yapılan 5 hata...

1. Gözlerini ovmak

Anneniz sizi hiç "gözlerini ovuşturmayı bırak" diye tersledi mi? Görüşüşe göre anneniz haklı çünkü çoğumuzun yaptığı en sık hatalardan biri "gözlerimizi çok ovuşturmak"tır.

International Lash Trainer'dan Debbie Law bu konuyla ilgili şunları söylüyor:

"Gözlerinizi ovuşturmak zararsız görünse de,onları çok fazla ovmak korneanın incelmesine, kan damarlarının kırılmasına, kanlı gözlere ve göz altlarının kararmasına neden olabilir."

Korneanın kırılması zamanla, görme konusunda sıkıntı yaratabilir.

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata! - Resim : 1

2. Takma kirpiğin çok kullanılması

Takma kirpiklerin egeri dönülmez zararları olabilir. Takma kirpikler, göz enfeksiyonlarına, alerjik reaksiyonlara neden olu. Ayrıca, doğal kirpiklerin zarar görmesine yol açar. Kirpiklerinizi yaptırmak için kuaföre gitmeye karşı koyamıyorsanız, kirpiklerinizde biriken ölü deiyi yok etmek için yağzık bir makyaj temizleyici ile nazik bir şekilde yıkamanızı öneririz.

Kirpiklerinize yerleşmiş olan bakterileri yok etmek için haftada iki defa köpüren göz temizleyici lullanmanızı, göz çevresini ise havlu ile dikkatlice silmenizi ve son olarak tek kullanımlık maskara çubukları ile kirpiklerinizi taramanız önerilir.

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata! - Resim : 2

3. Çok sık rimel kullanmak

Kirpiklerimizi zaman zaman rahat bırakmak gerekir.  Çok fazla rimel kullanmak, kirpiklerinizin dağılmasına ve dökülmesine neden olabilir.

Aynı zamanda gözyaşı tabakasının zarar görmesine ve enfeksiyona neden olur.

Debbie konuyla ilgili şu uyarıda bulunuyor:

Rimel kullanımının zararlarının çoğu, sürülen rimeli çıkartırken görülür.Bu nedenle her ün maskara kullanmak, kirpik kırılmasına neden olur ve makyaj temizleme işlemi daha da zoelaşbilir. Rimeli çıkarırken yağ bazlı bir makyaj temizleyicisi tercih edin ve gözünüzü sert bir şekilde ovalamadan makyajınızı çıkarın."

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata! - Resim : 3

4. Takma kirpikleri koparmak

Debbi şunları aktarıyor:

Takma kirpik doğru kullanıldığında genellikle gerçek kirpiklerinize zarar vermez. yalnızca aşırı yapıştırıcı uygulandığında veya takma kirpikleri sert bir şekilde çıkarmaya çalıştığınızda kendi kirpikleriniz de kırılabilir. Takma kirpikleri olabildiğince dikkatli bir şekilde çıkarın." Yapıştırıcının aşırı yapışmaması için ise gözlerinizi ıslatmanız önerilir.

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata! - Resim : 4

5. Maskarayı paylaşmak

Maskaranızı ya da herhangi bir makyaj malzemenizi kimse ile paylaşmayın. Debbie, bu yapılan hata ile ilgili şunları söylüyor:

"Özellikle rimel, göz farı ve göz kalemi gibi kozmetik ürünlerinin paylaşılması staph enfeksiyonuna, gözlerin kızarmasına ve hatta kirpiklerde bit oluşmasına neden olur."

Rimel sürerken neyi yanlış yapıyoruz? İşte, yapılan 5 hata! - Resim : 5

Staph enfeksiyonu ağrılı olabilir. Ayrıca göz kapaklarınızın kırmızılaşmasına ve arpacığa neden olabilir.