Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tv100’e konuştu: Son 5 yılda 5 megawatt gücünde bir elektrik üretimi sağladık

Başak Şengül ile Doğru Yorum programına bağlanan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin "Devlete ait çay fabrikalarının atıkları olur. Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir imalathane yaparak çok özel bir tesis sayesinde mangal kömürüne çeviriyor. Buradan sıvısından organik gübre üretilmeye çalışılıyor, çatısı tamamen güneş panelleriyle kaplandı ve ciddi anlamda Rize belediyesine son 5 yılda 5 megawatt gücünde bir elektrik üretimi sağladık." dedi.

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, tv100.com Hacı Yakışıklı, gazeteci-yazar Gürbüz Evren, 26. Dönem CHP Milletvekili Dr. Dursun Çiçek, Başak Şengül ile Doğru Yorum'a konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak olarak yerel seçimler programda masaya yatırıldı. 

tv100 yayınına bağlanan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"RİZE’DE GEÇMİŞ 5 YILDA GÜZEL İŞLER YAPMAYA GAYRET ETTİK"
Şengül'ün "Rize’ye hizmet ettiniz ‘Şu ana kadar şunu yaptık ama şunu da yapamadık benim aklım burada bu da yeni dönemin kazandığım takdirde adımları olacak’ dediğiniz ne var?" sorusuna Metin "5 yıllık süre geçti bu süre zarfında biz hem başlıklar halinde hem kentsel dönüşümle ilgili mahallelerimize dokunduk özellikle şehir merkezinde ticaretin belki yüzde 30-40’ının döndüğü bir alanın yeniden dizaynını yaptık ama her şehirde olduğu gibi son 15-20 yıldır bütün Türkiye’nin gündemi kentsel dönüşümlerle beraber şehrin hem eskimiş binaların yenilenmesi hem de yatay mimari ile daha fazla sosyal donatı alanının olduğu trafiğin daha rahat aktığı şehirler hedefliyoruz. Bu anlamda Rize’de geçmiş 5 yılda güzel işler yapmaya gayret ettik." cevabını verdi. 

"SON 5 YILDA 5 MEGAWATT GÜCÜNDE BİR ELEKTRİK ÜRETİMİ SAĞLADIK"
Çalışmalarını anlatan Metin "Devlete ait çay fabrikalarının atıkları olur yıllarca, yaklaşık üretiminin yüzde 5-6’sı kadar. Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir imalathane yaparak çok özel bir tesis sayesinde mangal kömürüne çeviriyor. Buradan sıvısından organik gübre üretilmeye çalışılıyor, çatısı tamamen güneş panelleriyle kaplandı ve ciddi anlamda Rize belediyesine son 5 yılda 5 megawatt gücünde bir elektrik üretimi sağladık." dedi.

"5 YILDA YAPTIKLARIMIZI KAT VE KAT DAHA FAZLASIYLA BERABER İLERİYE DOĞRU GETİRECEĞİZ"
Sözlerini sürdüren Metin "Ben 2019 yılında bir vaat kitapçığı hazırlamadım çünkü biz Rize’yi biliyorduk birçok projemiz vardı bunlar bir vaatten ziyade göreve geline yapma eğiliminde olduk. 5 yıl artık bizim için bir referanstır Rize’de. 5 yılda yaptıklarımızı kat ve kat daha fazlasıyla beraber ileriye doğru getireceğiz." diye konuştu.