Rüstem Zeydan tv100’e konuştu! Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecinin perde arkasında ne oldu?

tv100'ün ilgiyle izlenen Memleket programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinin perde arkasını "Her şey milletin gözü önünde cereyan etti. İçeride olanları gerçekten bilmiyorum, bence çok bir şey olmadı. Bu milletin isteği ver arzusuyla muhalefet birleşti. Masadakileri tanıyorum ve hepsine ‘Cesur yürek’ diyorum. Bülent Kuşoğlu’nun müthiş bir katkısı var o işte." dedi.

Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın sunduğu Memleket programına CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan oldu. 

"HDP, BİR SİYASİ PARTİDİR AN İTİBARİYLE LEGAL BİR PARTİDİR"
Atilla'nın "PKK ve HDP’ye nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Zeydan "Hayatım boyunca PKK ile aynı çizgide olmadığım gibi sürekli karşı durdum. PKK bir terör örgütüdür. HDP, bir siyasi partidir an itibariyle legal bir partidir, onlara oy vermiş 6 milyon seçmen beni ilgilendiriyor" yanıtını verdi. Atilla ise "Avrupa’da bırakın terör örgütünü desteklemeyi, kınamamak dahi bir suç hatta kapatılma nedenidir. Dolayısıyla değerlendirme ve eleştirilerimizi tabana yönelik değil, o partinin yöneticilerinin yapması gereken noktaları işaret ederek yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÜNÜMÜZDE DOĞU VE GÜNEY DOĞU’DA AŞİRETÇİLİK YAPISI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Aşiretlik yapısına ilişkin Zeydan "Aşiret yapısı güzel bir dayanışmadır, toplumsal bir dokudur ama aşiretçiliği vurgulayan söylemlerin topluma bir faydası yoktur. Dolayısıyla günümüzde Doğu ve Güney Doğu’da aşiretçilik yapısı söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"HÜMANİST ADAMIM"
"Hümanist bir adamım, insanların özgürce siyaset yapmasının tarafı bir insanım" diyen Zeydan "Partilerin kapatılması elbette yargının vereceği bir karardır ama herhalde Türkiye’de kapatıla kapatıla büyütülen tek kesim HDP çizgisinden gelen partilerin gösterdiği bir reflekstir" dedi.

ADAYLIK SÜRECİNİN PERDE ARKASI
Atilla'nın "Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecini perde arkasında ne oldu? sorusuna Zeydan "Her şey milletin gözü önünde cereyan etti. İçeride olanları gerçekten bilmiyorum, bence çok bir şey olmadı. Bu milletin isteği ver arzusuyla muhalefet birleşti. Masadakileri tanıyorum ve hepsine ‘Cesur yürek’ diyorum. Masada ne oldu bilemiyorum ama masa nereye devrilmeden evrildi onu bütün yüce Türk milleti gördü. Bülent Kuşoğlu’nun müthiş bir katkısı var o işte." cevabını verdi.

"DEMİREL SÜKUNETE DAVET ETTİ"
Zeydan, Atilla'nın yönelttiği 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremiyle ilgili "Sayın Demirel ne dedi o an?" sorusuna "Bizi sükunete davet etti. MSB’ye talimat verdiler, ikinci sırada biz geliyorduk, bize her türlü desteğin verileceğini söyledi. Bana iki tane kripto telefon verdiler." diye konuştu. 

"SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?"
 
Zeydan " Benim ailem 70 yıldır siyasetin içinde. 6’lı masanın Cumhurbaşkanı belli olduğu saate kadar bu millet kimi iktidardan götüreceğine karar vermiştir ama 6 Mart’tan sonra kimi getireceğine karar verdi diye düşünüyorum." sözleriyle yanıtladı.