Kremlin, Putin'in sağlık durumuna ilişkin iddiaları yalanladı

İngiliz medyasının gündemi sarsacak iddiası ortalığı karıştırdı. 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Parkinson hastalığı sebebiyle, ocak ayının sonunda görevni bırakacağını iddia etti. Kremlin ise bu iddiaları yalanladı.

Kremlin, Putin'in sağlık durumuna ilişkin iddiaları yalanladı

İngiliz medyası, 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti. 

Putin ne zaman görevini bırakıyor? İşte tarihi

Daily Mail'in elde ettiği bilgilere göre, Putin'in 2012'den bu yana Parkison hastalığı ile mücadele ettiği ve ocak ayının sonunda görevini bırakacağı iddia edildi.

Parkinson hastalığı

Haberde, Rus lider Putin'in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların Parkinson hastalığıyla bağlantılı olduğu iddia edildi. 

Putin hakkında geçen yıllarda da Parkinson hastası olduğuna dair bazı spekülasyonlar yapılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi.

Değerlendirmede Putin’in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olduğu ifade ediliyor.

"Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek"

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in sağlık durumunun kötüleştiği ve istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Hayır Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek" dedi.

68 yaşına giren Putin’in başkanlık koltuğundaki görevi 2024’te sona eriyor.