Putin, Batı'ya meydan okudu: Devam edeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıma kararıyla tüm dünyayı karşısına almıştı. Putin, krizle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yaptırım kararı açıklayan Batı ülkelerine meydan okuyan Putin ''Ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Putin, Batı'ya meydan okudu: Devam edeceğiz

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerini tanıyarak tansiyonun yükselmesine yol açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni açıklamalar geldi.

"Çıkarlarımız tartışmaya açık değil''

Rusya'nın diplomasiye her zaman açık olduğunu kaydeden Putin, yine de ülkenin ulusal güvenliğin en önemli öncelik olduğunu söyledi. "Rusya'nın çıkarları ve halkımızın güvenliği tartışmaya açık değil" diyen Rus lider, ABD ve NATO'nun askeri faaliyetleri ve silah kontrolündeki eksiklikler nedeniyle orduyu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

"Rusya'nın talepleri yanıtsız kaldı'' 

Putin, ayrıca "Rusya'nın tüm ülkeleri savunan eşit ve bölünmez güvenliğe dayalı bir sistem inşa etme talepleri yanıtsız kaldı" diye konuştu.

Öte yandan Rusya, Ukrayna'daki diplomatlarını tahliye etmeye başladı. Rusya Büyükelçilik binasındaki Rus bayrağı da indirildi.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Bu gelişmeler yaşanırken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşecek görüşmeye çevrildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gazetecilerle yaptığı röportajda, krizle ilgili NATO'nun artık tavrını belirlemesi gerektiğini söyleyip Rusya lideri Putin ile telefon diplomasisini de sürdüreceklerini ifade etti.