Rusya lideri Vladimir Putin ve İran lideri Reisi Moskova'da bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Moskova'da bir araya geldi. İkilinin yaptığı görüşme sonrası Reisi yaptığı açıklamada İsrail'e sert çıkıştı, "Filistin ve Gazze'de yaşananlar soykırımdır ve insanlık suçudur" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın başkenti Moskova’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. Kremlin Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, bölgesel konular, Gazze Şeridi’ndeki son durum, ikili ilişkiler ve Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru gibi konular ele alındı.

"FİLİSTİN'DEKİ DURUMA İLİŞKİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Putin yaptığı açıklamada, “İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ile konuşacağımız projelerden biri de Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru olacak. Elbette bölgedeki durum özellikle de Filistin’deki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunmak bizim için önemli” dedi.

Dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretleri hatırlatan Putin, "Dün Tahran üzerinden geçtim ve Tahran’a inip sizinle görüşmek istedim. Ancak daha önceden programlandığını ve sizin Moskova’ya hareket edeceğinizi söylediler” dedi.

"FİLİSTİN VE GAZZE'DE YAPILANLAR İNSANLIK SUÇUDUR"

Cumhurbaşkanı Reisi ise, Filistin - İsrail çatışmaların değinerek, "Gazze Şeridi’ne yapılan bombardımanın kesinlikle durdurulması gerekiyor. Bu mesele sadece bizim bölgemizin meselesi değil tüm insanlığın meselesidir. Dolayısıyla bu meseleye çok hızlı bir çözüm bulunması gerekiyor, bulunmalıdır da” dedi.

Reisi, "Filistin ve Gazze'de yaşananlar soykırımdır ve insanlık suçudur" ifadelerini kullanarak, bunun ABD ve Batı tarafından desteklenmesinin ise "daha kötü" olduğunu söyledi.