Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı esnasında görüntülere yansıyan Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı merak edilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı bu harflerin ne anlama geldiğini duyurdu. Peki bu harflerin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde....

Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor?

Rusya-Ukrayna Savaşı 20 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam ederken, medyaya yansıyan görüntülerde Rus tank ve zırhlı araçlarındaki Z ve V harfleri dikkat çekmişti. Herkes, Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? sorusuna yanıt ararken, Rusya Savunma Bakanlığı bu harflerin ne anlama geldiğini açıkladı. Rus tankları ve zırhlı araçları üzerindeki beyaz boyayla çizilmiş olan Z ve V harflerinin anlamı merak edildi. Peki, Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor? - Resim : 1

RUSYA TANKLARINDAKİ Z VE V HARFİNİN ANLAMI NE?

Rusya'nın Ukrayna'da kullandığı tank ve zırhlı araçların üzerindeki Z ve V harfi hakkında birçok farklı iddia bulunurken, bu işaretlerin en anlama geldiğini Rusya Savunma Bakanlığı  açıkladı.  Yabancı ajanslar, V işaretinin Belarus tanklarını ve helikopterlerini işaret ettiğini öne sürmüştü. Düşürülen bir Belarus helikopterinin görüntüleri de kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu. Fakat resmi kaynaklardan V harfinin Belarus helikopterini işaret ettiğini belirten bir onaylama gelmedi.

Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor? - Resim : 2

Daha sonra işaretlerin sadece tanklarda değil kamyonlarda ve amfibi araçlarda da görüldü. Bazı uzmanlar, bu işaretlerin birlikleri ayırt etmek için kullanıldığını ve dost ateşinden koruma amaçlı olduğunu düşündüklerini belirtmişlerdi. Bazı uzmanlar ise bu harflerin, araçların hangi birliğe ait olduğunu belirttiğini veya bir istila yaşandığında araçların nereye gitmeleri gerektiğini belirttiğini söyledi. 

Rusya tanklarındaki Z ve V harfinin anlamı ne? Rus tanklarındaki işaretler ne anlama geliyor? - Resim : 3

RUS TANKLARINDAKİ İŞARETLER NE ANLAMA GELİYOR? 

Tüm bu iddiaların ardından Rusya Savunma Bakanlığı gerçeği açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Rus tankları üzerindeki Z ve V işareti 'Zafer ve Görev tamamlanacak' anlamına geliyor. Birçok kaynak, ordunun batı kanadını temsil ettiği için “Zapad” kelimesinin baş harfi “Z”nin araçların üstüne yazılı olduğunu, ‘V’ harfinin ise doğu kanadını temsil ettiğini iddia etmişti.