Kremlin, Biden ve Putin'in telefonda görüşeceğini duyurdu

Ukrayna krizinde gerginliğin artmasının ve hem ABD hem AB tarafından yapılan açıklamaların ardından bir açıklama da Kremlin'den geldi. Moskova, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden arasında bu akşam için telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu.

Kremlin, Biden ve Putin'in telefonda görüşeceğini duyurdu

Rusya-Ukrayna gerilimi devam ederken Putin'in Biden ile telefon görüşmesi yapacağı öğrenildi.

RIA haber ajansının cuma günü geç saatlerde Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'a dayandırdığı habere göre, Vladimir Putin ve Joe Biden cumartesi günü telefonla görüşecek.

Rusya ve ABD liderleri arasındaki görüşmelerin duyurusu, Washington'un Rusya'nın büyük olasılıkla bir hava saldırısıyla başlayacak olan büyük bir işgali başlatmak için Ukrayna yakınlarında yeterince asker yığdığını söylemesinin ardından geldi.

Görüşme talebinin ABD tarafından geldiğini söyleyen Peskov, Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de aynı gün görüşeceğini söyledi.

Beyaz Saray'dan da yapılan açıklamada görüşmenin bugün yapılacağı, Rusya tarafının pazartesi yapılmasını önerdiği ancak ABD tarafının bugün yapılmasını istediği ve Rusya'nın bunu kabul ettiği ifade edildi.

Putin ve Macron 8 Şubat'ta Moskova'da bir araya gelmişti. Görüşmeye iki liderin oturduğu uzun masa ve Putin'in, "Ukrayna'nın NATO'ya alınması durumunda savaş çıkar. Rusya ve Avrupa ülkeleri çatışmaya itilir" sözleri damga vurmuştu.