Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire...

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna saldırısından sonra istifa eden ve ülkeyi terk eden ilk üst düzey yetkili olan Anatoly Chubais'in yoğun bakıma alındığı iddia edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in manevi kızı olarak bilinen Ksenia Sobchak, Chubais son durumunu açıkladı.

Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire...

tv100.com'un özel haberine göre Rusya'nın Ukrayna saldırısına tepki göstererek Moskova'yı terk eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanlarından Anatoly Chubais'in bir Avrupa hastanesinde yoğun bakıma alındığı iddia edildi.

Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire... - Resim : 1

Kolları ve bacakları uyuşmaya başladı
Putin'in manevi kızı olarak bilinen ve geçtiğimiz yıllarda iktidara muhalif bir tavır takınan Ksenia Sobchak Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Guillain Barre sendromu teşhisiyle hastaneye kaldırılan Chubais'in durumuyla ilgili, "Birdenbire kötüleşti, kolları ve bacakları uyuşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire... - Resim : 2

Karantinaya alındı
Hastanedeki odanın karantinaya alındığı ve içeri sadece kimyasal koruyucu giysiler giyen uzmanların girdiği bildirildi. Sinir sistemindeki refleks kaybı ve geçici felç haliyle ortaya çıkan hastalık 'Chubais zehirlendi mi?' şüphesini akıllara getirdi.

Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire... - Resim : 3

Putin'in en yakınındaki isimlerdendi
Chubais, 1991'den beri Rusya Başbakan Yardımcısı ve Putin’in danışmanı gibi önemli makamlarda bulunmuştu. Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasının ardından Chubais, Başbakan yardımcılığından Mart ayında istifa ederek Rusya'yı terk etmişti.

Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire... - Resim : 4


Yolsuzluk soruşturması açılmıştı

Chubais'in sosyal medya hesabından 2015 yılında öldürülen muhalif Cumhuriyetçi Parti-Halkın Özgürlüğü Partisi'nin lideri Boris Nemtsov'un fotoğrafını paylaşması savaş karşısı bir protesto olarak alıngılanmıştı.  Savaşla birlikte Putin'i ilk terk eden siyasi isim olan Chubais hakkında sonradan yolsuzluk soruşturması açılmıştı. Putin'i terk eden Chubais zehirlendi mi? Putin'in manevi kızı son durumu açıkladı: Birdenbire... - Resim : 5

Guillain-Barré sendromu (GBS) nedir?
İnsan bağışıklık sisteminin kendi periferik sinirlerini etkilediği nadir bir durumdur. Guillain-Barré sendromunun ilk semptomları, zayıflık veya karıncalanma hissini içerir. Genellikle bacaklarda başlarlar ve daha sonra kollara ve yüze yayılabilirler. Bazı insanlarda bu semptomlar bacaklarda, kollarda veya yüz kaslarında felçlere yol açabilir.