Rusya Ukrayna savaşının acı manzaraları

Son dakika Rusya Ukrayna Savaşı haberleri gelmeye devam ediyor. Rus Ordusu'nun hava bombardımanı yapacağı endişesi Kiev'deki Okhmadet Çocuk Hastanesi'ni de alarma geçirdi.

Rusya Ukrayna savaşının acı manzaraları

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 5'inci gününde asker-sivil direniş devam ediyor. Rus Ordusu'nun hava bombardımanı yapacağı endişesi Kiev'in en büyük hastanesi olan 6 bin yataklı Okhmadet Çocuk Hastanesi'ni de alarma geçirdi.

Yataklarla birlikte sığınaklara

Hastanede tedavi görenlerin yatakları ve bağlı oldukları serum ve cihazlarla birlikte sığınaklara indirilmesi istendi.

Hastanenin altındaki sığınaklarda yüzlerce çocuğun tedavisi devam ediyor. Yerlerde, koltuklarda, sedyelerde uyuyan çocukların çığlıkları hastaneyi inletiyor.

Kanser tedavisi gören Mikail'in 12 yaşındaki kardeşi Nasha, abisini bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Rusya Ukrayna savaşının acı manzaraları - Resim : 1

"Sirenler çaldığında çok korkuyoruz"

Sığınakta annesi, Nasha'nın uzun sarı saçlarını tarıyor. Abisini yalnız bırakmak istemediğini söyleyen Nasha, "Sirenler çaldığında çok korkuyoruz. 4 gündür hastanenin altındaki bu sığınakta kalıyoruz. Savaşın bir an önce bitmesini istiyorum" diye konuşuyor.

Tedavisi devam eden 18 aylık bebeğine bakan Natali de şunları söylüyor: "Kendimiz için değil ama çocuklarımız için çok endişeleniyoruz. Zaten hasta ve zor durumdalar, günlerdir yerin altındayız."

Hastanenin onkoloji servisinde tedavi gören çocuklar da sığınağa indirildi. O çocuklar İngilizce 'Savaşı durdurun' yazılı kâğıtlarla dünyanın vicdanına sesleniyor.

Her şeye rağmen umut

Ukrayna'nın Mariupol kentinde 2 bin kişi için sığınağa çevrilen bir spor merkezinde çekilen bu fotoğrafta bir annenin çocuklarını gülümseyerek uyutması 'Tüm çirkinliklere rağmen umut' dedirtiyor.Rusya Ukrayna savaşının acı manzaraları - Resim : 2

Ateşkes umudu

Rusya Ukrayna savaşında 'Ateşkes' umudu doğdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'in müzakere çağrısına Rusya'dan olumlu yanıt geldi. Zelenskiy, önkoşulsuz bir görüşmeyi kabul ettiklerini ifade etti. Belarus'un Gomel kentinde Ukrayna ve Rusya bir araya geldi. Görüşme hala sürerken, Ukrayna Başkanlık Ofisi'nden açıklama geldi. Açıklamada, Kırım ve Donbas talebi dikkat çekti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus'taki müzakere görüşmelerinde talep ve pozisyonlarını kamuoyuna açıklamayacaklarını, müzakerelerin sessiz ilerleyeceğini söyledi.

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Belarus'un Gomel kentinde başlayan müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Ukrayna savaşının acı manzaraları - Resim : 3

Kaynak: Sabah