Rusya Ukrayna'da askeri birliği vurdu: 70 ölü Rusların vakum ve misket bombaları devrede

Ukrayna'nın Okhtyrka kentindeki askeri birliğe, Rus ordusunca yapılan füze saldırısında yaklaşık 70 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Açıklamayı bölge valisi Zhyvytskyy yaptı. Rusya'nın vakum ve misket bombaları kullandığı da gelen bilgiler arasında.

Rusya Ukrayna'da askeri birliği vurdu: 70 ölü Rusların vakum ve misket bombaları devrede

Sumi Bölge Calisi Dmytro Zhyvytskyy, Rus topçuları yerler arasında Okhtyrka kentindeki bir askeri üssü de olduğunu ve 70'ten fazla Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi. Rusya'nın nükleer etkiler gösteren vakum bombaları ve misket bombaları kullandığı da gelen bilgiler arasında. Kiev'de korku büyük...

ABD Büyükelçisi: Ruslar Harkov'da vakum bombası kullanıyor

Ukrayna'nın ABD büyükelçisi Putin kuvvetlerinin Harkov şehrine yönelik bombardımanı yoğunlaştırdığı ve vakum bombası ile saldırdığını söyledi.

Dün de bir okul vurulmuştu

Dün de bombalar, top mermileri ve roketler, evleri ve hatta bir okulu enkaza çevirmiş 3'ü çocuk 11 kişinin yaşamının yitirdiği açıklanmıştı.

Rusya ve Ukrayna arasında dün yapılan ilk barış görüşmelerinin sonrasında Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında görülen dev Rus tank konvoyu, başkente saldırı korkusuna yol açmıştı. Hatta Vladimir Putin'in Harkiv'e 'termobarik vakum bombası attığı iddia edilmişti. 

Bu sabah ise Ukrayna 40 millik bir tank yığının geçişisine sahne oldu. 

Bölge valisi Dmytro Zhyvytskyy, Rus topçularının Okhtyrka kentindeki bir askeri üssü de vurduğunu ve 70'ten fazla Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi.

Bombardıman altında kalan Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ise bombardımanların artmasının nedeninin kendisini taviz vermeye zorlamak olduğunu savundu ve direnişine devam kararı aldı.