Dünya bu kareleri konuşuyor! Parçalanmış Ukraynalı baba, Rus hava saldırısında öldürülen oğlunun elini tutuyor

Rusya'nın kuzeydoğudaki Kharkiv şehrini Hurricane salvo roket sistemleriyle bombalaması sırasında kimliği hemen belirlenemeyen vatandaşlar can verdi. Çarşamba günü Rus hava saldırısı sırasında üç Ukraynalı hayatını kaybetti, aralarında 13 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetti. Babası oğlunun yanından bir an olsun ayrılmadan cansız elini tuttuğu görüntülerde görüldü. Harkov Bölge Savcılığı'na göre, ölen gencin 15 yaşındaki kız kardeşi de saldırı sırasında yaralandı.

Dünya bu kareleri konuşuyor! Parçalanmış Ukraynalı baba, Rus hava saldırısında öldürülen oğlunun elini tutuyor

Parçalanmış Ukraynalı baba, Rus hava saldırısında öldürülen oğlunun elini tutuyor

Bir fotoğrafta, paramparça olmuş bir baba, büyük bir kısmı harap olmuş bir otobüs durağının önünde muşambayla örtülüyken ölen oğlunun elini tutarken görülüyordu.

Dünya bu kareleri konuşuyor! Parçalanmış Ukraynalı baba, Rus hava saldırısında öldürülen oğlunun elini tutuyor - Resim : 1

Başka bir görüntüde baba, eli çocuğun açıkta kalan göğsünde görüldü. Bir başka üzücü fotoğraf, çocuğun cesedini taşıyan diğer iki adamı gösterdi.

Yetkililer, saldırıda 69 yaşındaki bir adam ve eşinin de öldürüldüğünü söyledi.

Dünya bu kareleri konuşuyor! Parçalanmış Ukraynalı baba, Rus hava saldırısında öldürülen oğlunun elini tutuyor - Resim : 2
Kharkiv bölgesi valisi Oleh Synehubov, üç kurbanın Ukrayna'nın en büyük ikinci kentindeki otobüs durağında ölüp ölmediğinin net olmadığını söyledi.

Synegubov, ölümcül saldırıyla ilgili olarak Telegram'a "Bu, Ruslar tarafından yapılan bir başka korkunç terör eylemi" dedi.

Rusya olayla ilgili hemen yorum yapmadı, ancak ülke genelinde devam eden bombardımana rağmen 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal ettiğinden bu yana kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını reddetti.

Savcılar, outlet tarafından alıntılanan ayrı bir Telegram gönderisinde roketlerin bir Uragan çoklu roketatarından ateşlendiğine inanıldığını söyledi.

Bölgesel bir yetkili Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin güneyindeki Rus birliklerini beslemek için önemli bir köprüye çarptığını ve ciddi şekilde hasar verdiğini söyledi.

Rusya'nın kontrolündeki güney Kherson bölgesinin Moskova merkezli geçici yönetiminin başkan yardımcısı Kirill Stremousov'a göre, Ukrayna ordusu Dinyeper Nehri'ni geçen Antonivskyi Köprüsü'ne 11 füze saldırısı düzenledi.

Interfax haber ajansının aktardığına göre Stremousov, yaklaşık bir mil uzunluğundaki köprünün ciddi şekilde hasar gördüğünü, ancak trafiğe kapatılmadığını söyledi. Ukrayna kuvvetleri, bazıları Rus hava savunma sistemleri tarafından önlenen ABD tarafından tedarik edilen roketatarları kullandı.

Stremousov, "Köprü kapatılmadı, üzerindeki trafik hala devam ediyor, ancak durum ciddi" dedi.

Köprünün bombardımanı, birkaç gün içinde ikinci saldırıyı işaret etti. Kherson'daki Moskova destekli yetkililer Salı günü hasar gördüğünü söyledi.