Rusya'ya UEFA sonrası bir darbe de Formula 1'den! Soçi Grand Prix'i listeden çıkarıldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte UEFA flaş bir karar alarak Şampiyonlar Ligi finalin Rusya'nın Saint Petersburg kentinden almış, Fransa'nın başkenti Paris'te yapılmasına karar vermişti. Rusya'ya bir darbe de Formula 1 patronlarından geldi.

Rusya'ya UEFA sonrası bir darbe de Formula 1'den! Soçi Grand Prix'i listeden çıkarıldı

Rusya, Soçi'de planlanan F1 Grand Prix'sine ev sahipliği yapmaktan çıkarıldı

Rusya'nın Soi Grand Prix'si, Şampiyonlar Ligi finalini Paris'e alınmasının birkaç saat sonrasında Ukrayna'daki çatışmalar nedeni ile Formula 1 takviminden çıkarıldı. Pist, 2014'ten beri F1 takviminde yer alıyordu.

 Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, yine de yarışı boykot edeceğini söyledi.
Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, Sochi Grand Prix'sini boykot edeceğini söylemiş, Rusya'ya karşı sesini yükselten ilk F1 pilotu olmuştu.  Sebastian Vettel, F1 patronlarını Rusya'yı 2022 takviminden çıkarmaya çağırmıştı. 

Listeden çıkarılan yarış Yarış 25 Eylül'de Soçi Autodrom'da yapılacaktı.

Resmi bir F1  açıklaması şöyle:

FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla tüm dünyadaki ülkeleri ziyaret ediyor. Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor ve mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz. Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşların görüşü de dahil olmak üzere, mevcut koşullarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı."